Izveštaji

Izveštaji sa simpozijuma i kongresa na kojima su učešće uzeli medicinski tehničari Klinike za neurologiju KCS.Izveštaj sa II kongresa udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica republike srpske i XIV simpozijum UMSTIB-A RS sa međunarodnim učešćem

“Poštuj sebe i drugi će te poštovati”

Ovaj skup je održan u perodu od 02.06.2016-05.06.2016.god. u Banja Luci, Republika Srpska. Na kongresu je učestvovao veliki broj kolega iz: Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Srbije, a namenjen je svima koji se direktno ili indirektno bave sestrinskom negom: od samih učesnika, postojećih i budućih strukovnih udruženja, naučnih i stručnih institucija.

 
Dodela nagrade “Statua Milena Tijanić”

Tradicionalna nagrada “Statua Milena Tijanić” dodeljuje se svake druge godine, na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu. Nagrada za 2014. godinu dodeljena je Milijani Matijević, do nedavno glavnoj sestri Klinike za neurologiju.

Funkciju glavne sestre klinike obavljala do odlaska u zasluženu penziju, a ova nagrada je kruna njenog rada. Nagrada se dodeljuje istaknutim sestrama za životno delo, sestrama koje su tokom svog rada doprinele unapređenju struke, radile na usavršavanju iste, prateći savremene tokove i uvođenjem novina. Pored kvaliteta koje Milijana poseduje, a koje je potvrdila tokom svog rada, nije bilo teško ispuniti stroge kriterijume za dodelu nagrade za životno delo.

 
Izveštaj sa VI Kongresa UINARIS

Od 26 – 28.septembra 2014.godine u Nišu je održan VI kongres UINARS sa međunarodnim učešćem medicinskih sestara iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Norveške, Holandije, Švedske, Velike Britanije, Islanda, Nemačke, Francuske, Australije i Nemačke.

 
IV Simpozijum neuroloških sestara Srbije

U organizaciji Udruženja neuroloških sestara Srbije održan je IV Simpozijum neuroloških sestara 15. i 16. novembra 2013. godine u Sava Centru. Domaćin ovog skupa bila je Klinika za neurologiju Kliničkog centra Srbije.

 
Simpozijum „BEZBEDNOST I ZDRAVLJE NA RADU U ZDRAVSTVU“ (sa međunarodnim učešćem)

Udruženje medicinskih sestara – tehničara Kliničkog centra Srbije „Sestrinstvo“ organizovalo je Simpozijum I kategorije u saradnji sa Upravom za bezbednost i zdravlje na radu Republike Srbije, koji je održan u Beogradu, „Sava Centar“, u peroidu od 21-23. oktobra 2013. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i brojnim suorganizatorima.

 
Ultrazvučna dijagnostika - aspekti rada medicinskih sestara danas

Dаnа 13.10.2012. gоdinе u slušаоnici Klinikе zа nеurоlоgiјu KCS оdržаn је kurs sа nаvеdеnоm tеmоm. Kurs је аkrеditоvаn prеkо Udružеnjа nеurоlоških sеstаrа Srbiје, u оrgаnizаciјi sеstаrа Ultrаzvučnе nеurоvаskulаrnе lаbоrаtоriје, sеstаrа оdеljеnjа zа cеrеbrоvаskulаrnе bоlеsti i urgеntnе nеurоlоgiје.

 
Studijski boravak u Londonu

Krajem septembra UMST KCS „Sestrinstvo“ organizovalo je studijski boravak 30 sestara iz zdravstvenih i obrazovnih institucija Srbije u Londonu. Jedna od njih bila je glavna sestra Klinike za neurologiju KCS Milijana Matijević.

 
U susret izazovima

"Klinička edukacija sestara u Evropi-organizacija, inovacije i izazovi " je slogan VI međunarodne naučne konferencije održane u Lublinu, u Poljskoj, od 12. do 14. septembra ove godine. Konferenciju su organizovali Fakultet za zdravstvenu negu medicinskog Univerziteta u Lublinu i Odsek za medicinske sestre i babice pri Ministarstvu zdravlja Poljske u saradnji sa međunarodnom istraživačkom grupom UDINE C.

 
Dаn multiplе sklеrоzе

Nа Klinici zа nеurоlоgiјu KCS оdržаn је kurs pоvоdоm dаnа Мultiplе sklеrоzе 19 -оg mаја, nа tеmu „Мultiplа sklеrоzа krоz multidisciplinаrni pristup“.

 
Simpozijum neurofiziologije sa međunarodnim učešćem

Simpozijum neurofiziologije sa međunarodnim učešćem održan je 04.11.2011. god. na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

 
II Simpozijum Udruženja neuroloških sestara Srbije

Na Kopaoniku je od 30.10. do 02.10.2011. godine održan II Simpozijum Udruženja neuroloških sestara Srbije. Organizator i domaćin ovogodišnjeg skupa je bila Klinika za neurologiju Kliničkog centra Niš.

 
V MEĐUNARODNA KONFERENCIJA - Razvoj fokusa za sestrinstvo kroz bolje razumevanje i implementaciju bezbednosti, produktivnosti i unapređenje kvaliteta

Zalaganjem i velikim naporima na IV Međunarodnoj konferenciji UDINE C grupe (Understanding Development Issues for Nurse Educator Careers) održanoj u Mariboru, sestre naše zemlje su uspele da dobiju organizaciju V Međunarodne konferencije u Srbiji.

 
II SIMPOZIJUM NEUROLOŠKIH SESTARA O CEREBROVASKULARNIM BOLESTIMA, BEOGRAD, SAVA CENTAR, 27.10.2010.

II Simpozijum neuroloških sestara o cerebrovaskularnim bolestima održan je  27. oktobra  2010. u Sava Centru,  u  okviru   IV Nacionalnog  simpozijuma  o cerebrovaskularnim  bolestima  i  “Trends in neurosonology” od 26. do 29. oktobra  2010 godine.

 
IV KONGRES UDRUŽENJA MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA HRVATSKE ZA NEUROLOGIJU SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM, OPATIJA, 15. DO 18.09.2010.

" Perspektive razvoja sestrinstva u neuronaukama" bila je tema IV Kongresa Udruženja medicinskih sestara i tehničara Hrvatske za neurologiju sa međunarodnim učešćem. Kongres je održan od 15. do 18.09.2010. godine u Opatiji, gradu koga mnogi nazivaju biserom Kvarnera.

 
IV KONGRES O KORENIMA I RAZVOJU SESTRINSKE PRAKSE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM - BEOGRAD, SAVA CENTAR, 23.-25.09.2010.

Udruženje medicinskih sestara – tehničara ,,Sestrinstvo,, KCS organizovalo je  IV kongres o korenima i razvoju sestrinske prakse sa međunarodnim učešćem koji je održan u Sava Centru u periodu 23.-25.09.2010 godine.

 
SIMPOZIJUM GLAVNIH SESTARA I BABICA IZ PRAKSE I PROFESORA ZDRAVSTVENE NEGE - TARA, NOVEMBAR 2009. GODINE

U organizaciji Udruženja medicinskih sestara-tehničara i babica Republike Srbije, održan je Simpozijum glavnih sestara i babica iz prakse i profesora zdravstvene nege sa međunarodnim učešćem.

 
IX KONGRES KLINIČKE NEUROFIZIOLOGIJE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM - VMA BEOGRAD 2009.

Deveti kongres kliničke neurofiziologije sa međunarodnim učešćem održan je od 15 do 17. 10. 2009. godine na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

 
X SIMPOZIJUM MEDICINSKIH SESTARA-TEHNIČARA I BABICA - TARA 2009.

U organizaciji Udruženja medicinskih sestara-tehničara i babica Srbije održan je X simpozijum na Tari u hotelu Omorika, u periodu od 12. do 16. maja 2009. godine.

 
X KONGRES SVETSKE FEDERACIJE SESTARA U NEURONAUKAMA (WFNN) - TORONTO 2009.

Svetska federacija sestara u neuronaukama ( WFNN ), оvе gоdinе је proslavila četrdeset godina rada.

 
III KONGRES MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA HRVATSKE ZA NEUROLOGIJU - OPATIJA 2009.

Udruženje medicinskih sestara i tehničara Hrvatske za neurologiju organizovalo je III kongres sestara u neuronaukama koji se održao u Opatiji u periodu od 22. do 25. aprila 2009. godine.

 
PRVI SIMPOZIJUM NEUROLOŠKIH MEDICINSKIH SESTARA-TEHNIČARA - KRAGUJEVAC 2008.

Dana 12.septembra 2008. godine održan je prvi Simpozijum neuroloških medicinskih sestara-tehničara Srbije sa međunarodnim učešćem. Simpozijum je održan u okviru VII/XIII Kongresa neurologa Srbije sa međunarodnim učešćem i IV Kongresa društva za neuronauke Srbije koji se održavao 11-14.septembra 2008.godine u Kragujevcu.

 


Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.