Home Edukacija Slika meseca Arhiva slika meseca
Slika meseca
Jul 2018.

alt

Slika prikazuje pozitivan nalaz antitela usmerenih prema površnim antigenima neurona - NMDA receptorima u likvoru detektovanih metodom indirektne imunoflurescencije (IIF-CBA) - “Cell Based Assay”.

 
April 2018

alt

Bolesnica stara 89 godina javila se u Urgentni centar zbog naglo nastale desnostrane slabosti i otežanog govora, sa kliničkom slikom akutnog moždanog udara u terapijskom prozoru, 90 minuta nakon natanka moždanog udara. Pri prijemu NIHSS: 12. CT endokranijuma pokazao je u potpunosti uredan nalaz, dok je angiografija krvnih sudova vrata i mozga ukazala na okluziju završneg dela leve ACI. Započeta je trombolitička terapija, nakon čega se pristupa mehaničkoj trombektomiji.

U roku od 12h nakon primenjene intervencije dolazi do značejne regresije neurološkog deficita.

Pri otpustu NIHSS: 0, Rankin 0, Barthelov index 100.

 
Mart 2017.

Na Klinici za neurologiju se za lekare i medicinske sestre odrzavaju kursevi reanimacije.

 

 

 
Decembar 2016.

U organizaciji Društva neurologa Srbije na Paliću od 14-15. oktobra 2016. godine je organizovana jubilarna V Škola Mladih neurologa Srbije “Neuromišićne bolesti u kliničkoj praksi-izazovi u dijagnostici i lečenju“.

 

 

 
Decembar 2013.

Monografija MULTIPLA SKLEROZA, urednika Prof. dr Jelene Drulović,  je promovisana 5.decembra 2013. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu.
Monografija MULTIPLA SKLEROZA je u rangu istaknutih monografija od nacionalnog značaja.

 

 

 
Oktobar 2013.

U organizaciji Društva mladih neurologa Srbije i pod pokroviteljstvom Društva neurologa Srbije, na Paliću je tokom 4. i 5. oktobra 2013. organizovana Prva škola cerebrovaskularnih bolesti. Ukupno 122 polaznika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije je imalo priliku da stekne novi pogled na savremena znanja iz cerebrovaskularnih oboljenja, koja su im preneta od strane devet eminentnih eksperata iz ove oblasti. U radu Škole je učestvovalo i 25 mladih prezentera iz raznih delova Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, a gotovo 70% polaznika su činili specijalizanti i klinički lekari iz oblasti neurologije. Susret je odlikovao visok nivo stručnog i profesionalnog kvaliteta, kao i bogat društveni program. Dvanaest farmaceutskih kompanija je podržalo aktivnosti skupa.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 4

Ko je online

Imamo 35 gostiju na mreži

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.