Home Forum
Welcome, Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: Povremeni epi-napadi

Povremeni epi-napadi 6 years, 6 months ago #712

  • alokin
Postovanje,

Imam 27. godina, prvi, klasican (tonicno-klonicni) epi-napad sam doziveo u septembru 2010. godine, i to u toku sna, u ranim jutarnjim casovima. Tada ni ja, a ni moji roditelji nismo znali o cemu se radi, mozda bas zato sto se desilo u toku spavanja, pa nismo nista ni preduzimali po tom pitanju.

Sledeci napad, koji se manifestovao na potpuno isti nacin, desio se godinu dana kasnije. Nakon toga, napadi su poceli da se desavaju cesce, recimo na svakih mesec dana, ali i dalje na isti nacin - u toku spavanja.

Tada sam odlucio da potrazim pomoc lekara, dijagnostikovana mi je epilepsija, i poceo sam da pijem Eftil, mada se iskreno nisam pridrzavao propisane doze, valjda iz straha od nezeljenih dejstava leka. Posle nekog vremena, recimo 2012. godine sam presao na Lamictal, koji se dobro pokazao, bar na neko vreme...

U tom periodu zaista nije bilo klasicnih (grand-mal) napada, ali su povremeno poceli da mi se desavaju "absense" napadi. Dakle, u par situacija, moja majka je primecivala da sam nekako izgubljen, zagledan. Inace, dan kada mi desavaju takvi vidovi napada je jako tezak, sto fizicki, sto psihicki. Probudim se iscrpljen, sa jakom glavoboljom, prakticno ceo dan nemam apetit, ne jedem, imam temperaturu, visok pritisak, itd. Klasicne napade sam mnogo bolje podnosio, iz razloga sto nisam bio ni svestan tih napada, probudim se kao da se nista nije desilo.

Razlog iz kojeg Vam se obracam je taj sto pokusavam da nadjem alternativu za Lamitcal, jer sam poceo da sumnjam u njegovu efikasnost. A i naravno, ako imate neki generalan komentar ili dodatno pitanje na ovu moju pricu, slobodno recite.

Hvala

Odg: Povremeni epi-napadi 6 years, 6 months ago #713

  • somi
Mozete mi samo reci, zasto niste pili Eftil, na koja nezeljena dejstva mislite? Hvala i srecno

Odg: Povremeni epi-napadi 6 years, 6 months ago #714

  • alokin
Pa ja se zapravo i jesam pridrzavao doze, do onog trenutka kada ju je trebalo pojacati, ali tada sam odlucio da promenim doktora, tj da cujem jos necije misljenje. A ta nova doktorka smatra da je Lamitcal "bolji" od Eftil-a, valjda zato sto je noviji, sta ja znam.
Last Edit: 6 years, 6 months ago by .
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.07 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.