Home Forum
Welcome, Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: eeg nalaz

eeg nalaz 6 years, 10 months ago #683

  • janko
Molim vas ako mozete da mi objasnite ovaj nalaz.eeg nalaz u spavanju belezi osnovnu aktivnost 5-6 c/s u 1.i 2.nrem fazi beleze se zaostrena vretena spavanja i slabije diferentovani k- kompleksi.Tokom pregleda se ne beleze specificne promene.

Re: eeg nalaz 6 years, 8 months ago #700

  • rile
normalan nalaz

Odg: eeg nalaz 6 years, 7 months ago #704

  • MilosMi
Odragio sam eeg a trenutno je doktor na odmoru da mi pregleda. Na zadnjim regionima belezi se osnovna aktivnost alfa tipa. nad prednjim regionima belezi se iregularna beta aktivnost. Da li je normalan nalaz?

Odg: Re: eeg nalaz 6 years, 7 months ago #705

  • majamicovg2@gmail.com
DABAR DAN MOLILA BI VAS DA KAZETE STA ZNACE OVI NALAZI!iMAM SINA OD TRI IPO GODINE PRVI NAPAD JE IMAO SA NEPUNE DVE GODINE I SLEDECI SADA U SEPTEMBRU POSLE GODINU DANA ALI JE IMAO TRI NAPADA ZA JEDNO PRE PODNE OD ONDA PIJE EFTIL SIRUP REKLI SU NAM DA SU TO AKUTNI SIMTOMSKI NAPADI!a NIKO NAM NIJE OBJASNIO STA TO ZNACIDA LI JE OPASNO!rADILI SMO DVA EEG NA PRVOM JE DIJAGNOZA: U SPAVANJU I PO BUDJENJU OSNOVNA AKTIVNOS TETA TIPA REGISTRUJU SE FAZNI FENOMENI SPAVANJA.CENTRALNO OBASTRANO RETKI SOLARNI SILJCI SA LEVOM AKCEBTUACIJOM. A DRUDI NALAZ;TOKOM PREGLEDA ODMA ZASPAO KADA SE REGISTRUJE 2 STADIUM NREM SA SREDNJE VOLTIRANIM,IREGULARNOM, OSNOVNOM TRASOM I DOBRO DEFINISANIM VRETENIMA SPAVANJA,PRATECIM IREGUALNIM K KOMPLESIMA.NA TAKVOJ OSNOVI SE POVREMENO OBASTRANO IZNAD FC REGIONA ISPISAJU POJEDINACNI OSTRI I ZAOKRIVENI TALAS BEZ SEKUTARNE GENERALIZACIJE AKTIVNOSTI. iZVINITE NA PROSIRNOSTI!HVALA UNAPRED!

Re: eeg nalaz 6 years, 7 months ago #708

  • rile
poseldnja recenica kaze da je ovaj nalaz normalan.

Odg: eeg nalaz 6 years, 7 months ago #709

  • somi
Postovanje, molio bih Vas da mi ojasnite ovaj nalaz:
EEg registruje nad zadnjim regionima umereno iregularnu alfa aktivnost frekvence 9-10Hz. Nad prednjim regionima registruje se povisena beta aktivnost. Opticka blokada slabije izrazena. Nema asimetrija strana. Tokom HV bez patoloskih promena. Povremeno cesto iznad CP i T regiona sa naizmenicnom akcentuacijom strana registruju se pojedinacni ili u kratkim grupama talasi frekvencije 5-6Hz. Nema specificnih grafoelemenata.
Zakljucak: EEG nalaz koji ukazuje na srednje izrazenu cerebralnu elektrokortikalnu disfunkciju iznad CPi T regiona sa naizmenicnom akcentuacijom strana. U danasnjem nalazu nema znakova specificne cerebralne disfunkcije.

Hvala Vam
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.08 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.