Home Forum
Welcome, Guest

epilepsija nakon moždanog udara
(1 viewing) (1) Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: epilepsija nakon moždanog udara

epilepsija nakon moždanog udara 6 years, 11 months ago #681

  • JECA81
Poštovani,
Molim vas za pomoć.
Biću kratka mada je situacija složena...tata je 15.6.2012 imao moždani udar, na poslu. Bio je to lakši udar od kojeg se nakon par dana oporavio, međutim u bolnici je dan pre izlaska imao drugi jači udar, jer mu sestre nisu dale terapiju za pritisak. Nakon toga je bio još par dana u bolnici i izasao je. Nema invaliditet. Desna strana mu je slabija ali ovako, na izgled, to deluje ok. Oporavljao se 8mesceci nakon čega se prvi put onesvestio ispered kuće. Nakon pretraga, ustanovljeno mu je začepljenje leve karodite koju je odmah nakon mesec dana operisao kod dr. Davidovića u kc beograd. Kada je došao kući od operacije, imao je prvi put jak grad mail napad....trzao se na podu, drhtao, ...zvali smo hitnu došla je i ustanovljen je jači epi napad...ležao je u bolnici 7 dana, uvede mu je tegretol, međutim njega je jako teško podnosio da mu je uveden lamictal a tegretol se smanjivao, kako se ovaj povećavao...ni to nije pomoglo jer je naon dva meseca imao još jedan pa nakon 2 meseca ,poslednji do sada epi napad koji je trajao sat i po. Tačnije on se trzao i drhtao je punih sat i po vremena. Doktorka se uplašila, hitan skener...To je bilo 1.10.2013. Do sada je sve ok, s tim sto jako tesko podnosi terapiju. Nakon tog velikog napada uvede mu je i eftil...tako da je sada na dozi od lamical 100+0+100; eftil 1+0+1. Peku ga oči, mamuran je, teško mu je po ceo dan...pored ovoga on pijejoš i internističku terapiju, cardiopirin i atoris. Moje pitanje jeda li se takva, simptomatska epilepisja, koja je dokazano posledica moždanog udaramože kontrolisati, da li je bilo slučaja da se vide ti napadi ne pojavljuju i da li Vi mislite da je terapija u redu?
Mnooooooogo vam hvala unapred...

Re: epilepsija nakon moždanog udara 6 years, 8 months ago #699

  • rile
najcesce se ovakva epilepsija dobro kontrolise lekovima. ali uvek postoje izuzeci. postoji vise razlicitih lekova i lekari pokusavaju da napade stave pod kontrolujednim ili sa najvise dva leka koji se dobro podnose (naravno kada je to moguce). svaka terapija koja daje svoje efekte je u redu, ali sa ovim infomracijama to je tesko sada komentarisati. svakako, najvaznije je da se poavetueje sa vasim neurologom oko svih nedoumica koje imate.

Re: epilepsija nakon moždanog udara 5 years, 5 months ago #742

  • padobranac
Ja sam imao epilepticki napad nakon mozdanog udara sa 30 godina(zacepljena desna karotida) lijeva mi je strana oduzeta(lijevu ruku nisam uspio da spasim ,lijevu nogu sam spasio 70%,tako da mogu da hodam,mogu da vozim i auto-automatik,al vozim samo u odredjenom krugu od 10km,necu da vozimm dalje dok ne donesu zakon o upravljanju auta sa ljudima sa epilepsijom.
Mozdani udar sam imao 2006 a epi napad 2008(2 puta za godinu dana-2008)
2008-Doktor Niukola Vojvodic(inace evropski doktor za erpilepsije) mi je prepisai tegretol CR-400, pijem ih 2x1,parsentin 75mm 2x1,aspirin 1x1,enalapril 20 2x1, sada pijem sada i Atoris 1x1 uvece jer mi je pocela i lijeva karotida da se zacepljava 20%(cigare sam morao da ostavim)
Epilepticki napade nemam vec 7 godina,nadam se da ce tako i ostati.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.07 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.