Home Forum
Welcome, Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: Trudnoca i eftil

Trudnoca i eftil 7 years, 1 month ago #655

  • Kristina
Postovani!Imam 25 godina i pijem eftil jednom uvece preventivno.Menstruacije su mi uredne u dan.Moje pitanje je vezano za trudnocu i eftil.Eftil pijem oko 7 -8 godina jer sam pre 12 godina operisala kicmu posle par meseci dobila sam prvi epi napad,tad mi je na egu uocen fokus koji je posle par godina nestao tad sam dobila karbapin i sve je bilo u redu par godina kad su mi ukinuli karbapin.Tad sam opet izgubila svest,ali niko nije bio prisutan od tad pijem eftil jednom uvece.Osecam se sasvim dobro nalazi su mi godinama unazad uredni.Sad zelim bebu tj planiramo je ali se strasno plasim zbog eftila.Zanima me da li moze skoditi bebi pijem ga jednom uvece preventivno?Hvala unapred na odgovoru.

Re: Trudnoca i eftil 7 years, 1 month ago #656

  • rile
nisam sasvim siguran zasto pijete lek. ali ako morate da pijete lek )(konsultujte se sa vasim neurologom) ja bih vam preporucio apsolutno promenu leka u slucaju da planirate trudnocu cak i sa 500 mg dnevno.

Odg: Trudnoca i eftil 7 years, 1 month ago #659

  • borota123
Kristina,
ja isto planiram trudnocu i pila sam eftil 250+0+500.Moj lekar mi je uveo novi lek lamiktal i pre neki dan sam prestala da pijem eftil jer on smatra da ne bih smela ostati trudna sa eftilom jer moze da ostavi posledice na plod.Izbacivanje eftila traje oko mesec dana,a uvodjenje novog leka oko 3 meseca,barem je tako bilo u mom slucaju.Ipak,najbolje je da se posavetujes sa svojim lekarom.Pozdrav:)
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.06 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.