Home Forum
Welcome, Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: za Dr.Aleksandra Ristica

za Dr.Aleksandra Ristica 7 years, 5 months ago #597

  • imeruze
Postovanje doktore,imam 32 godine,lecim se od epilepsije od trinaeste godine,imala sam ukupno tri grand mal napada,od tada pijem eftil 500mg i otkako sam na eftilu nisam imala nijedan napad.Sada bi trebalo da planiram trudnocu i savetovano mi je da predjem na lek keppra,ali mi je takodje receno da taj lek nije tako efikasan kao eftil.Kakva su Vasa iskustva sa lekom keppra,da li ste vec imali slucajeve kao sto je moj i da li je moguce da keppra efikasno kontrolise epilepsiju kao sto je moja i da li sama zamena leka moze izazvati napade?da li se sme rszmisljati o nastavku terapijom eftil 500mg tokom trudnoce?

Re: za Dr.Aleksandra Ristica 7 years, 5 months ago #598

  • rile
ocigledno da je eftil vrlo efiksan kod vas cak i u maloj dozi. nema nikakve sumnje da je eftil teratogen, ali teratogenost je povezana sa dozom (veca doza veca teratogenost). u poredjenju sa njim keppra je potpuno bezopasna, mada je tacno da je kod pojedinih tipova epilepsije eftil nesumnjivo najefikasnije, keppra je generalno dobra zamena, i moja iskustva sa zamenom u ovakvim sutuacijama (a ima ih zaista) su odlicna. ja bih probao jer je rizik u trudnoci daleko manji. videcete vrlo brzo da li je zamena dobra.

Re: za Dr.Aleksandra Ristica 7 years, 4 months ago #602

  • imeruze
Hvala na odgovoru.Koliko je potrebno vremena da prodje,tj.koliko ce trajati taj krizni period od prelaska na keppru da bi se videlo da li taj lek odgovara ili ne?hvala
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.06 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.