Home Forum
Welcome, Guest

veliki pozdrav nadam se da cete mi pomoci savetom
(1 viewing) (1) Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: veliki pozdrav nadam se da cete mi pomoci savetom

veliki pozdrav nadam se da cete mi pomoci savetom 7 years, 6 months ago #535

  • neda
Imam 31 godinu,lecim se od teze depresije od 2009god do kraja 2012-te,osetila sam poboljsanje i prestala da pijem antidepresive flunisan i velahibin 1x po najmanju dozu,naravno uz redovne kontrole psihjatra.Taman sam uspela fino i stabilno da zivim bez antidepresiva ukupno 3-4 meseca i desio mi se iznenadni smrtni slucaj u porodici koji me je vratio u stanje besmisla i letargije sa besprekidnim plakanjem. Taj dan kada je meni draga osoba umrla ja sam bila 3 noci budna pored nje,bez ikakvih lekova ,odjednom sam osetila jaku mucninu i povratila dosta,osetila sam slabost i zujanje u usima i legla u krevet.Sledece se secam da je moj otac mene drzao za ruku uplasen,i rekao da sam se gusila,vristala,trzala jako i da su mi oci bile otvorene,tj bila sam budna,cak me je i samarao da me osvesti a ja sw nicega ne secam.Na putu do hitne povracala sam preterano i imala drhtavicu i nevoljne trzajeve desne ruke.Lekarka je okarakterisala kao stres.
2 meseca kasnije sam opet imala stresnu situaciju i probudila se u bolnici(gde sam se slucajno zatekla jer mije baka lezala tamo a ja bila u poseti). Doktori i sestre kazu da sam samo pala imala penu na ustima i jake konvulzije,niceg se ne secam,rekli su mi da je epilepsija. Odradili su mi eeg i pokazalo se da jedna strana mozga ima sporije talase 6 nekih jedinica ne znam tacno.Radila sam i magn.rezonancu koja pokazuje uredan nalaz. Imam ceste jake glavobolje .Psihjatar mi je uveo Eftil 500 1/2 x3
Sve je bilo ok do pre neelju dana kada sam preko Eftila imala najgori napad koji je trajao malo duze sa konvulzijama ,pala sam sa kreveta i ozledila se jako,a nisam mogla da prepoznam nikoga u kuci,tresla sam se od straha i svi su mi delovali kao da hoce da me povrede,imala sam i neka prividjenja a strah je bio toliko veliki da sam u par navrata vristala Ne znam sta da radim dalje,uplasena sam jako,ne mogu ni da spavam nocu u strahu sam ogromnom.Moja porodica je isto tako uplasena i zaista imam strah koji mi ne da da spavam.Iracionalni strah od svega i svih. Izvinite ,malo sam duze pisala,ali nemam kome da se obratim jer ne znam ni gde.Osecam se izgubljeno i nesposobno. Hvala vam od srca ,bilo koji savet bi mi znacio .

Re: veliki pozdrav nadam se da cete mi pomoci savetom 7 years, 6 months ago #540

  • rile
postoji zaista nekkoliko faktora koji se na neki nacin suceljavaju i zamagljuju ovu sliku. Najpre stresna situacija nije tipicni precipitant epilepticnih napada (razlog za to je sto je stres svakodnevan, naravno ne takav kao vas, ali generalno ne prodje niti jedan dan u zivotu svakog coveka, narocito u urbanoj populaciji, koji nije prebojen nekom vrstom stresa). S druge strane, precipitant nespavanja od tri dana je snazan u smislu epilepticnog napada. zbunjujuce je sto ste na Eftilu dobili najjaci napad mada je doza prema donjoj terapijskoj.
u svakom slucaju vase tegobe zasluzuju ispitivanje. zao mi je sto nisam eksplicitniji od ovog, ali u uslovima informacija koje sam dobio ne mogu biti precizniji. moze se desiti da ni posle ispitivanja lekari ne budu "pametniji" ali u tom slucaju se odluka postavlja shodno situaciji (npr. uvode se antiepilepticni lekovi ili povecava doza postojeceg leka, koji psihijatri racinaju kao psihostabilizator).

Odg: Re: veliki pozdrav nadam se da cete mi pomoci savetom 7 years, 6 months ago #544

  • neda
hvala najlepse
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.08 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.