Home Forum
Welcome, Guest

Hipersomnija i katapleksija
(1 viewing) (1) Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: Hipersomnija i katapleksija

Hipersomnija i katapleksija 7 years, 6 months ago #531

  • Sonja
Postovani,
obracam Vam se povodom svoje zelje da saznam da li na Odeljenju za neurologiju i u Vasem centru za epilepsiju i podjedinici za poremecaje spavanja, postoji mogucnost da budem pregledana zbog poremecaja spavanja od kojeg patim od svoje 17-te godine zivota a nisam jos htela da se pregledam jer nisam imala gde. Prosle godine sam zavrsila na Urgentnom zbog "uvijanja" ciste endometrioze medjutim zbog bolova sam dozivela Hiperventilacioni sindrom koji je prosao brzo zahvaljujuci Vasem specijalisti neurologije Igoru Petrovicu koji je preporucio da zbog tog sindroma koji mi se dogadjao i ranije, odem na pregled kod neuropsihijatra. Medjutim, nisam otisla zbog vec pomenutih operacija ciste ali sada bih otisla na pregled jer se plasim jednog dana kad budem trudna da se to ponavlja. Osim tog sindroma,od 16-te godina do 26-te godine sad, sestra bliznakinja i ja dozivljavamo otprilike barem 3-4 puta mesecno pri zaspivanju veliku paralizu misica i halucinacije, pokusaje da ustanemo i progovorimo ali ne mozemo, "osecaj" da smo od naprezanja da se probudimo iz toga "odletele na drugi kraj sobe", "osecaji da nas neko drzi za ruku i dolazi do kreveta ali te osobe nema", i budjenje iz toga svega sa velikom vrtoglavicom i ostalo sto nam je tesko da podelimo s bilo kime jer zvuci strasno, ali ovde sam na sajtu videla da vrsite preglede za Hipersomniu i katapleksiju, pa je moje samo pitanje sta treba da ucinim da bih stigla do tih pregleda? Uputi koje sam uzimala za pregled kod neuropsihijatra bi istekli zbog cekanja na pregled, dosadasnji EEG pregledi su bili normalni. Hvala na odgovoru i izvinite na opsirnom pitanju~

Odg: Hipersomnija i katapleksija 7 years, 6 months ago #534

  • Sonja
Doktore, hvala Vam na odgovoru i datumu, hvala beskrajno!!
Pozdrav veliki;)
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.06 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.