Home Forum
Welcome, Guest

Da li mozete da mi odgovorite...
(1 viewing) (1) Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: Da li mozete da mi odgovorite...

Da li mozete da mi odgovorite... 7 years, 10 months ago #476

  • Lena
Dobar dan,2010 godine mi je radjen AVM na frontalnom reznju mozga(coiling) koji je tom prikom pukao,2011 godine mi je u Turskoj radjen gama noz.I tek sad znaci 2013 u januaru sam imala prvi epi napad,da li je to moguce?Jer u septembru treba da idem na angiografiju i jos jednu MR i sve bi trebalo da se zatvori.Mada su rezultati prosle godine bili `umerena redukcija 20x18x23 (od 24x18x23)`.Znaci vec posle tog prvog napada ODMAH sam dobila Lamiktal jer je doktorica rekla da je bino i to sto sam sa 2,5 godine imala meningitis(virusni).I iskreno od njega mi nije bas dobro,cak sam i nicim izazvanim imala i panicni napad...gledam tv i od jednom a bas nisam ni o cemu razmisljala sem o tome sta gledam.Da li vi mislite da treba da pijem te tablete jer svuda gde god pogledam kazu tek posle 2 napada?I da pijem Lamiktal 25 mg dnevno...jos uvek.

Odg: Da li mozete da mi odgovorite... 7 years, 10 months ago #477

  • rile
Jedan napad koji po opisu odgovara epilepticnom i lezija u mozdanoj kori su dovoljni za uvodjenje antiepilepticne terapije. Veza Lamictala i panicnih napada mi nije poznata. Sada ste na maloj dozi koja nema terpaijski efekat kod odkraslog. Razlog postepenog povecanja doze ovog inace odlicnog leka je smanjenje pojave alergijske reakcije koja se moze javiti unutar prvih 6 nedelja od uzimanja leka. POstoji mala sansa da ne podnosite lek i ukoliko je to slucaj razgovarajte sa vasom doktorkom.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.05 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.