Home Forum
Welcome, Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: ?

? 7 years, 10 months ago #474

  • melanija
Mojoj ćerki je prošle godine na osnovu kliničke slike,eeg-a i ct-a postavljena dg juvenilne mioklone epilepsije.Data je terapija eftil retard 500mg ujutru i uveče.Ništa nisam znala o tome ali sam u zadnjih godinu dana puno čitala i imama neke nedoumice.Na pr ,svuda u literaturi piše da mioklonički napadi ne dovode do gubitka svesti i da se karakterišu grčenjem mišića uglavnom ekstremiteta.Moja ćerka je imala dva "napada" u roku od 10 meseci, u vidu gubitka svesti kojoj je predhodila jaka i celodnevna glavobolja,grčenja mišića nije bilo.Oba "napada" su se desila trećeg dana ciklusa.Od kad uzima terapiju nije se desio nijedan napad ali me brine što svuda u literaturi piše a i naša dr to kaže da se ovaj tip epilepsije ne može da izleči i da se koriste lekovi celog života.Da li je moguće da se provukla greška u određivanju tipa epilepsije i da li je tačno da se ovaj tip nikad ne može da izleči?

Odg: ? 7 years, 10 months ago #475

  • rile
Niti jedan tip epilepsije ne moze da se izleci. Lekovi samo drze pod kontrolom epilepsiju i to nracito vazi za juvenilnu mioklonicku epilepsiju. Ipak, JME postaje znacajnije slabija u kasnijim godinama zivota. Ostala pitanja biste trebali da pitate vaseg lekara jer vas lekar poznaje sve druge detalje vezano za stanje vase kcerke.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.05 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.