Home Forum
Welcome, Guest

Treba mi Vaša pomoć u vezi EEG nalaza
(1 viewing) (1) Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: Treba mi Vaša pomoć u vezi EEG nalaza

Treba mi Vaša pomoć u vezi EEG nalaza 7 years, 12 months ago #467

  • stamensanja
Poštovani,

Moja ćerka ima 12 god. Pre 3 meseca je pala sa ljuljaške i polomila ruku. Zbog teaume imala je jednu krizu svesti(u vidu onesvešćivanja),bez trzajeva i pratećih simtoma za Grand-mal napad. Uradjen je EEG i dobili smo ovakvu analizu snimka
Talasi Alfa tipa 9-11 CPS. Iznad desnog temporalnog regiona FW complex
Aktuelno registrovana povišena comicijalna spremnost.
Molim Vas da mi razjasnite šta to znači?!
U terapiji ima Tab.Eftil 1/2+0+1.

Re: Treba mi Vaša pomoć u vezi EEG nalaza 7 years, 12 months ago #468

  • rile
Ovako opisan EEG se vidja kod osoba koje imaju epilepsiju. Eftil R je antiepilepticni lek. POsavetujte se sa Vasim lekarom o razlozima za uvodjenje antiepilepticne terapije, sta moze da se ocekuje, kakva je dalja prognoza i strategija lecenja.

Odg: Re: Treba mi Vaša pomoć u vezi EEG nalaza 7 years, 12 months ago #469

  • stamensanja
Poštovani,

Možete li mi objasniti šta je to FW complex? Jer to znači da se stanje pogoršalo od predhodnog snimanja pre mesec dana? Tada u opisu snimka nije postojao taj termin! Posle toga je pedijatar povećao dozu tablete na celu ujutru.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.06 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.