Home Forum
Welcome, Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: Pitanje o leku Lamictal

Pitanje o leku Lamictal 8 years, 7 months ago #191

  • djruzica
Postovani, molila bih Vas da mi odgovorite na par pitanja vezana za lek Lamictal. Imam 28 godina i dijagnostikovana mi je fokalna epilepsija, te mi je kao terapija prepisan ovaj lek. Svesna sam da najveci broj epileptiacara uzima lekove celog zivota, pa ono sto me najvise interesuje jeste kakva je mogucnost zasnivanja porodice u toku uzimanja ovog leka? Trebalo bi da pocnem sa ovom terapijom i to me narocito brine. Nisam jos uvek u braku i nemam dece. Da li cu moci normalno da ostanem u drugom stanju i da li bi lek imao nekakvih stetnih uticaja na trudnocu i fetus? Takodje, kakva su generalna nezeljena dejstva leka, i da li moze da ima nakakvog negativnih efekata, sto mi je vazno jer se bavim poslom profesora u skoli? U detinjstvu sam bila alergicna na Bactrim, kolika je verovatnoca da dobijem osip i alergijsku reakciju i sta u tom slucaju?
Hvala Vam najlepse na odgovoru, uplasena sam i zbog bolesti i lecenja.
S postovanjem, Ruzica
Last Edit: 8 years, 7 months ago by .

Re: Pitanje o leku Lamictal 8 years, 7 months ago #193

  • rile
Ruzice,
lekovi u trudnoci se savetuju jer epilepticni napadi mogu da skode plodu. Lamictal je jedan od bezbednijih loekova u trudnoci (potpuno bezbedan lek ne postoji). Epilepsija nema veze sa polodnoscu niti se plodnost bitno menja lekovima. Ipak, alergija na Bactirm (ukoliko je ona relevantna) cini ovaj ozbor delimicno dubioznim jer postoji izvesna mogucnost da dozivite alergijsku reakciju. Bactrim ima dve komponente od kojih jedna ima slicnu hemisjku strukturu Lamictalu. POrazgovarajte sa vasim lekarom i o drugim mogucnostima. Nazalost, ne postiji lek bez nezeljenih efekata, Lamictal je jedan od najbolje podnosljivih lekova protiv epilepsije.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.06 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.