Home Forum
Welcome, Guest

Potrebno mi je Vase misljenje o prepisanoj terapij
(1 viewing) (1) Guest
Diskusija o epilepsiji
  • Page:
  • 1

TOPIC: Potrebno mi je Vase misljenje o prepisanoj terapij

Potrebno mi je Vase misljenje o prepisanoj terapij 8 years, 6 months ago #181

  • milepn
Majka mi ima 79 godina. Pre 6 meseci prezivela slog leve ruke i noge. Povratila se preko 80% u stanje pre sloga. Do juce je pila ove lekove: Aspirin 100 1 na dan, Oikamid 2 X 2 kapsule i Phenobarbiton 0,100 jedna uvece. Uz ove lekove, pije Dilacor, Lopion 2mg i lometazid. Juce sam majku vodio na kontrolu i lekar -neuropsihijatar-neurolog joj je izbacio Oikamid i umesto njega, prepisao Rissar od 2 mg 2 x 1. Dijagnoza koju je lekar napiso je: Dg. St.post ICV epi symptomatica. Lekar opste prakse nije smeo da mi napise recept za lek Rissar od 2 mg jer nije napisana odgovarajuca dijagnoza. Kupio sam ga bez recepta i procitao da je veoma opasan lek za stare i iznemogle osobe kao sto je moja majka. Molio bih nekoga da mi HITNO odgovori sta da radim: Da li da joj dajem ovaj lek Rissar od 2 mg ili da nastavim sa Oikamidom. Da napomenem da mi je majka svesna-bez znakova demencije. Ponekad je malo depresivna ali ko to danas nije. Unapred se zahvaljujem na svakom korisnom odgovoru.

Re: Potrebno mi je Vase misljenje o prepisanoj terapij 8 years, 6 months ago #182

  • rile
Nije sasvim jasno kakov misljenje trazite jer to nisu lekovi iz iste grupe. Najbolje je da se posavetujete sa vasim lekarom koji je prepisao ovaj lek i porazagovarate o tome. Ukratko, Rissar se obicno ordinira radi bolje kotrole ponasanja, a kod starijih je potrebno incijalno poceti sa nizim dozama.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.06 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.