Home Forum
Welcome, Guest
Diskusija o moždanom udaru
  • Page:
  • 1

TOPIC: savet molim!

savet molim! 8 years, 9 months ago #159

  • Maric
Postovani forumovci..

Na bilo kakvom savetu bih Vam bila jako zahvalna..

Dakle, pre 13 godina moj otac (1954 godiste) doziveo je tezak mozdani udar. Tromb se "zaglavio" u mozdanom stablu i posto je operacija bila nemoguca, organizam je prespusten samostalnoj borbi.. Nije bio u komi, sto je bilo pravo cudo za lekare, jer, kazu, koma se podrazumevala za "takve slucajeve". Simptomi su bili sledeci-NE potpuna oduzetost desne strane i nepodnosljivi bolovi i tezina u glavi, otezan govor.. (inace slog je doziveo sa gornjim pritiskom 300(!!???), hipertenzija je u pitanju..koja je zapostavljana).
Dakle, posle 7 dana u Urgetnom centru (organizam je uspeo da se izbori, koliko-toliko), premesten je u bolnicu "Sveti Sava" gde je lezao nekih desetak dana..pa u Sokobanjsku na rehabilitaciju, gde je i ustao iz kolica prvi put posle svega.
Nakon dolaska kuci, mnogo je, u psiho-fizickom smislu, radio na sebi i bio neverovatno uporan..Elem, doveo je sebe do stadijuma da se na prvi pogled ne vidi da je ikada imao ikakvih zdravstvenih problema, iako je i dalje osecao utrnulost u ekstrmitetima i ogroman (kako on kaze teret od 5 tona) u glavi..

Tako je funksionisao do oktobra prosle godine, kada mu je konstatovan pad imuniteta (par dana se jako lose osecao), i nakon svih provera, konstatovana je bubrezna insuficijencija..
Od tada, njemu je sve losije u smislu da mu je pomenuta desna ruka sve teza, noga takodje..a o glavi da ne pricam (sto je jako lose podneo, jer vise ne moze da funkcionise kako je do tada mogao). Kaze da mu je svakim danom sve teze..ravnoteza mu je losa, motorika..Isli smo kod svih specijalista koji bi imali bilo kakvih dodirnih tacaka sa njegovim problemima. I, sve je u redu, apsolutno. Cak mu je i psihijatar rekao da seta sto vise, da mora psihicki da se rastereti i je dodatna utrnulost posledica eventualno i posledica nervne napetosti..

Dakle, da li neko zna je sta je izvesno u ovakvim situacijama..kakve su progneze i naravno, molim za bilo kakav savet oko pomoci, jer se osecam bespomocni i ocajno..?!

p.s.Bili smo ponovo magnetnoj rezonaci koja je pokazala da je sve u redu (osim sto na vratnom delu
ima spondilozu, sto moze da bude razlog?!)
Sa neuroloske strane, takodje je sve u redu.

Unapred jako zahvalna!
Katarina

Re: savet molim! 8 years, 8 months ago #160

  • milija
Postovana,
tesko je na osnovu samo onoga sto ste napisali donositi zakljucke i prognoze, narocito bez uvida u medicinsku dokumentaciju Vaseg oca.
Jasno je da gospodin ima bar jedan faktor rizika za bolest krvnih sudova mozga (povisen krvni pritisak) u sklopu koga se verovatno i javila bubrezna insufcijencija, mada mogu postojati i druge mogucnosti. Ako je Vas otac kako kazete imao mozdani udar, na nacinjenoj magnetskoj rezonanci mozga koju spominjete trebalo bi da postoje tragovi ranijeg mozdanog udara.
Svakako je potrebna detaljna evaluacija prethodne medicinske dokumentacije i naravno detaljan neuroloski pregled Vaseg oca, a to moze biti i kod nekoga od neurologa Klinike za neurologiju koji se bave bolestima krvnih sudova mozga tj.mozdanim udarom. Detalje o timu neurologa koji se bave ovom neuroloskom problematikom mozete naci na nasem sajtu (Odeljenje za cerebrovaskularna oboljenja), te onda ako zelize zakazati pregled kod odabranog neurologa u Poliklinici Klinickog centra Srbije.
Svakako smo Vam na raspolaganju za informacije i pomoc.
Srdacno
Dr Milija Mijajlovic
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.08 seconds

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.