Home Nauka Izveštaji sa simpozijuma
Izveštaji sa simpozijuma
III Simpozijum “Spavanje i poremećaji spavanja”

13. V 2011. godine održan je III Simpozijum “Spavanje i poremećaji spavanja”, u organizaciji Klinike za neurologiju, Kliničkog centra Srbije, SANU, Odbora za istraživanje spavanja SANU i Udruženja neurologa Srbije.

 
Međunarodna nedelja svesti o mozgu (Brain Awareness Week)

U periodu 14-20. marta 2011. smo se pridružili ostalim Univerzitetima u obeležavanju NEDELJE SVESTI O MOZGU (Brain Awareness Week), manifestacije koja se organizuje pod pokroviteljstvom The Dana Alliance for Brain Initiatives (http://www.dana.org/danaalliances/). U okviru ove manifestacije su predavanja održali i lekari Klinike za neurologiju (dr Irena Dujmović i dr Aleksandar Ristić).

 
III Simpozijum Moždani udar-izazovi; Challenges in Stroke III

U veličanstvenoj Svečanoj Sali Rektorata Univerziteta u Beogradu 04. aprila 2011. godine održan je Treći medjunarodni simpozijum Moždani udar – Izazovi (Challenges in Stroke III). Ovaj sada već tradicionalni skup, organizovan je pod pokroviteljstvom Klinike za neurologiju KCS i Medicinskog fakulteta u Beogradu, a pod vodjstvom dve dame, Prof. Dr Nadežde Čovičković-Šternić i Prof. Dr Ljiljane Beslać-Bumbaširević.

 
2nd International Neurosonology Training Course of the ESNCH

September 8-11th 2010, Dubrovnik, Croatia

City of Dubrovnik was the host of 2nd International Training Course of the European Society of Neurosonology and Cerebral Hemodynamics (ESNCH).

 
IV SIMPOZIJUM O CEREBROVASKULARNIM BOLESTIMA I MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM TRENDS IN NEUROSONOLOGY (TRENDOVI U NEUROSONOLOGIJI)

U Beogradu od 26.10. do 28.10. 2010. godine, u Sava centru, održan je IV simpozijum o cerebrovaskularnim bolestima Srbije u organizaciji Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Srbije, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Gradskog sekretarijata za zdravstvo Beograda, Udruženja neurologa Srbije, Klinike za neurologiju Kliničkog centra Srbije i Nacionalnog udruženja za neuroangiologiju Srbije.

 
Redovna neurološka sekcija 12.12.2008. godine

Dana 12.12. 2008. godine sa početkom u 12 sati na Klinici za neurologiju (Slušaonica Klinike za neurologiju) održana je redovna sekcija

 
Drugi balkanski neurološki simpozijum

Od 06. do 09. novembra 2008. godine na Halkidikiju (Grčka), u organizaciji Udruženja neurologa Srbije i Bugarskog društva neurologa, a pod spozorstvom kompanije „Libra AG“, održan je drugi Balkanski neurološki simpozijum

 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 2

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.