Home Aktuelnosti Arhiva
Arhiva
Prof dr Vladimir S. Kostić izabran je za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti
 
Mihajlo Pantić poklonio Klinici za neurologiju 40 književnih naslova

Srpski književnik i kritičar Mihajlo Pantić poklonio je Klinici za neurologiju 40 književnih naslova i na taj način obogatio biblioteku Klinike "Ana Ristić".

 
Dodela nagrade “Statua Milena Tijanić”

Tradicionalna nagrada “Statua Milena Tijanić” dodeljuje se svake druge godine, na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu. Nagrada za 2014. godinu dodeljena je Milijani Matijević,

 
Izveštaj sa simpozijuma “Jedan radni vek na Klinici za neurologiju KCS - posvećeno prof. dr Nadeždi Čovicković Šternić”

Ove godine u penziju je otišla prof. dr Nadežda Čovičković Šternić, načelnik Odeljenja za cerebrovaskularne bolesti i rezistentne glavobolje. Profesorka Šternić je tokom svoje dugogodišnje karijere doprinela razvoju i unapređenju različitih oblasti neurologije u Srbiji. S početka bila je orijentisana na oblast nevoljnih pokreta i neurodegenerativnih bolesti, da bi kasnije značajan pečat ostavila na polju cerebrovaskularnih bolesti i glavobolja.

 
Govor Akademika Prof. Dr Vladimira Kostića na Proslavi 90 godina Klinike za neurologiju i Klinike za psihijatriju u Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu

Čekić koji držim u ruci materijalni je dokaz jednog zločina koji se pre više od 30 godina odigrao u Neurološkoj klinici. Uz nadu da je institut zastarelosti ovde primenjljiv, vreme je da priznam da je upravo moja malenkost akter te nepodobštine. Naime, kada sam kao ljuti početnik, prvog radnog dana u ovoj ustanovi izlazio iz kancelarije tadašnje direktorke Branke Jekić nakon zvaničnog razgovora upoznavanja, upitala me je gotovo na izlasku: „Kostiću, imaš li čekić za rad?“ Zbunjen, odgovorio sam: „Ne!“ Sada je ona zbunjeno gledala po sobi, u vitrini sa nekakvim plaketama i zahvalnicama ugledala je ovaj čekić i rekla: „Uzmi ga, ali ga brzo vrati! Znaš, to je čekić profesora Vujića“. Ljubitelji kriminalnih romana sada lako nagađaju. Ja naime čekić nisam vratio.

 
Doc. dr Mario Habek na Klinici za neurologiju, 30.06.2016. u 10h

Doc. dr Mario Habek (načelnik Referentnog centra za poremećaje autonomnog nervnog sistema Klinike za neurologiju UKC u Zagrebu, Hrvatska)

 
Webinar Klinike za neurologiju, 26.05.2016.

Doc. Dr Milan Latas (Klinika za psihijatriju KCS, Beograd) u slušaonici Klinike za neurologiju KCS, sa početkom u 12h održaće predavanje u okviru webinara

 
Webinar Klinike za neurologiju, 30.06.2016. u 12h

Dr Saša Radovanović (Institut za medicinska istraživanja, Beograd) će u okviru webinara Klinike za neurologiju KCS održati predavanje

 
Stručni sastanak Sekcije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju SLD, 21. april u 12h

Sastanak sa temom "Savremeni multidisciplinarni koncept lečenja bolesnika sa multiplom sklerozom"

 
Lekcije Klinike za neurologiju, 30.05.2016.

Akad. Prof. dr Vladimir Kostić (Klinika za neurologiju KCS, Beograd) u slušaonici Klinike za neurologiju KCS, sa početkom u 13h u okviru lekcija

 
Webinar Klinike za neurologiju, 05.05.2016.

Dr Jelena Dačković (Klinika za neurologiju KCS, Beograd) u slušaonici Klinike za neurologiju KCS, sa početkom u 12h održaće predavanje u okviru webinara Klinike za neurologiju: "Neurološka osnova morala"

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 6 od 27

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.