Home Aktuelnosti Članovi Klinike za neurologiju učestvovali su na 5. Evropskoj konferenciji za moždani udar
Članovi Klinike za neurologiju učestvovali su na 5. Evropskoj konferenciji za moždani udar

Članovi Klinike za neurologiju su u periodu

od 22. do 24. maja 2019. godine učestvovali na 5. Evropskoj konferenciji za moždani udar održanoj u Milanu, Italija u organizaciji “European Stroke Organisation”.

Prof. dr Dejana Jovanović bila je jedan od članova Programskog komiteta konferencije i ovom prilikom joj je pripala čast da u okviru naučne sesije“ Endovascular Stroke Treatment - Joint ESO-ESMINT Session” zajedno sa evropskim liderima u oblasti cerebrovaskularnih bolesti održi pozivno predavanje na temu “What are the requirements for endovascular therapy across Europe?”.

Zapažena pozivna predavanja u okviru naučnih sesija su održali i: Asist. dr Aleksandra M. Pavlović – “Blood pressure and collateral circulation in acute ischemic stroke”, Asist. dr Predrag Stanarčević – “Reversible cerebral vasoconstriction syndrome” i dr sci med. Maja Stefanović Budimkić – “Returning to work after stroke”.

U toku održavanja konferencije Asist. Dr Milija Mijajlović je kao delegat Srbije u ESO-EAST projektu prezentovao rezultate za Srbiju u okviru registra RES-Q (Registry for Stroke Care Quality).

U e-poster sesijama su učestvovale dr sci med Višnja Pađen – “Detection of atrial fibrillation and consequent secondary stroke prevention in 2009. vs. 2016. – What has changed?” i dr Mirjana Arsenijević – “Whether the speed of symptoms development in patients with conventionally treated basilar occlusion can determine a good functional outcome?”. Dr Aleksandra M. Pavlović je takodje učestvovala u radi Dementia Committee i Membership Committee European Stroke Organisation.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.