April 2018
There are no translations available.

alt

Bolesnica stara 89 godina javila se u Urgentni centar zbog naglo nastale desnostrane slabosti i otežanog govora, sa kliničkom slikom akutnog moždanog udara u terapijskom prozoru, 90 minuta nakon natanka moždanog udara. Pri prijemu NIHSS: 12. CT endokranijuma pokazao je u potpunosti uredan nalaz, dok je angiografija krvnih sudova vrata i mozga ukazala na okluziju završneg dela leve ACI. Započeta je trombolitička terapija, nakon čega se pristupa mehaničkoj trombektomiji.

U roku od 12h nakon primenjene intervencije dolazi do značejne regresije neurološkog deficita.

Pri otpustu NIHSS: 0, Rankin 0, Barthelov index 100.

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.