Home Aktuelnosti Arhiva Belgrade Neuropathy Update 2 – II srpski simpozijum o neuropatijama sa međunarodnim učešćem
Belgrade Neuropathy Update 2 – II srpski simpozijum o neuropatijama sa međunarodnim učešćem

U organizaciji Klinike za neurologiju KCS i Medicinskog fakulteta

Univerziteta u Beogradu, a pod pokroviteljstvom Srpskog udruženja za periferni nervni sistem, Društva neurologa Srbije i međunarodnog Društva za periferni nerv, organizovan je II srpski simpozijum o neuropatijama sa međunarodnim učešćem pod nazivom „Hronične inflamatorne neuropatije“.

Najznačajniji simpozijum u u regionu za one koji se bave neuromišićnim bolestima održan je 11. i 12. maja 2018. godine u zgradi Srpske akademije nauka i umetnosti. Učestvovalo je 27 predavača, uključujući najeminentije stručnjake u ovoj oblasti iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Holandije i Španije, lokalne eksperte, kao i mlade neurologe iz celog regiona. O značaju ovog skupa govori i odlična posećenost sa više od 170 učesnika, koji su imali priliku da čuju najnovija svetska dostignuća u dijagnostici i lečenju inflamatornih neuropatija, iskustva Klinike za neurologiju u istoj oblasti, te da vide prikaze bolesnika iz svakodnevne kliničke prakse.Poseban značaj ovog simpozijuma je činjenica da je svako izlaganje pratila poučna diskusija u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi. Simpozijum je sa svim svojim temama i načinom prezentacije bio usmeren ka neurologu iz našeg regiona, koji je ovom prilikom mogao da ponese mnogobrojna praktična znanja i ukrade „male tajne velikih majstora“. Svi učesnici (organizatori, predavači i slušaoci) napustili su Simpozijum zadovoljni sa jasnom porukom da bi umesto na svake četiri godine, trebalo da se druže jednom u dve godine.

Organizacioni komitet Simpozijuma činili su: Prof. dr Zorica Stević, Prof. dr David Cornbalth, Prof. dr Eduardo Nobille-Orazio, Akad. prof. dr Vladimir Kostić, Prof. dr Ranko Raicević, Prof. dr Dragoslav Sokić, Prof. dr Dragana Lavrnić, Prof. dr Vidosava Rakočević Stojanović.

Lokalni organizacioni komitet Simpozijuma činili su: Assist. dr Ivana Basta, Assist. dr Stojan Perić, Assist. dr Aleksandra Kačar, Doc. dr Gordana Đorđević, Prof. dr Vesna Martić, Prof. dr Aleksandra Dominović-Kovačević, Doc. dr Zoran Vukojević, Dr Balša Vujović, Dr Zita Jovin.

alt

 

Ko je online

Imamo 39 gostiju na mreži

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi u periodu od 1981. do 2016.

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.