Home Science Symposium reports Izveštaj sa V škole mladih neurologa Srbije
Izveštaj sa V škole mladih neurologa Srbije

U organizaciji Društva neurologa Srbije na Paliću od 14. do 15. oktobra 2016. godine organizovana je jubilarna V škola mladih neurologa Srbije “Neuromišićne bolesti u kliničkoj praksi - izazovi u dijagnostici i lečenju“.

Dvodnevni skup održan u turističkom kompleksu na jezeru Palić otvorio je predsednik Društva neurologa Srbije prof. dr Ranko Raičević istaknuvši kako je ovo bez lažne skromnosti najbolji vid edukacije na ovim prostorima posvećen mladim neurolozima, ne samo u oblasti neuronauka nego i u medicini uopšte.

Posle uvodne reči prof. dr Ranka Raičevića skupu su se obratili rukovodioci škole: prof. dr Dragana Lavrnić sa Klinike za neurologiju Kliničkog centra Srbije i prof. dr Vesna Martić sa Klinike za neurologiju Vojnomedicinske akademije.

Predavanja i prezentacije su bile na vrhunskom stručnom nivou. Tokom dvodnevnog sastanka predavači su prikazali najčešće i najvažnije neuromišićne entitete sa kojima se sreću u svakodnevnoj kliničkoj praksi. Slušaocima su približene dileme i rešenja u dijagnostici i lečenju ovih bolesti. Posle svakog teoretskog predavanja o određenom entitetu prikazani su pacijenti sa opisanim bolestima. Škola je završena interaktivnim video prikazima slučajeva u vidu dijagnostičkih zamki.

Na V školi mladih neurologa Srbije na Paliću bilo je više od 200 učesnika, najvećim delom iz Srbije, ali i iz zemalja u okruženju, što pokazuje kako se interesovanje za Školu iz godine u godinu zavidno povećava.

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.