• Srpski
  • English
Home Aktuelnosti Arhiva "Moždani udar - Izazovi" - 15. decembar 2016. godine
"Moždani udar - Izazovi" - 15. decembar 2016. godine

Sada već tradicionalni skup "Moždani udar - Izazovi" se po šesti put održava 15. decembra 2016. godine od 9 do 18h u svečanoj sali Rektorata Univerziteta

u Beogradu. Predavanja će održati naši ugledni gosti iz inostranstva, Prof. Valeria Caso iz Italije (predsednica Evropske Organizacije za Moždani udar), Prof. Charlotte Cordonnier iz Francuske i Prof. Hanne Christensten iz Danske, kao i naši eminentni stručnjaci: Prof. Dr Ljiljana Beslać Bumbaširević, Prof. Dr Nadežda Čovičković Šternić, Prof. Dr Dejana Jovanović, Prof. Dr Miroslav Marković, Doc. Dr Jasna Zidverc Trajković, Asist. Dr Aleksandra Pavlović, Asist. Dr Milija Mijajlović, Asist. Dr Predrag Stanarčević. Na skupu će posebno biti fokusirani problemi moždanog udara kod žena i savremeni prinicipi sekundarne prevencije moždanog udara.

Program skupa možete preuzeti ovde.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.