Home News Archive Međunarodni dan sestara - Svečana Akademija
Međunarodni dan sestara - Svečana Akademija

Međunarodni dan sestara 12. maj, obeležava se svake godine u mnogim zemljama sveta kao znak poštovanja prema Florens Najtingel na dan njenog

rođenja 1820. godine.

Svake godine u Kliničkom Centru Srbije u organizaciji UMST „Sestrinsvo” povodom 12-og maja organizuje svečanu Akademiju.

Dana 12.05.2016. godine, uručene su zahvalnice istaknutim pojedincima koje su se tokom svog rada isticale požrtvovanošću, odgovornošću i humanzmom, a predložene od strane svojih kolektiva.

Sa zadovoljstvom možemo istaći da je jedna od dobitnica ovogodišnje nagrade sa Klinike za neurologiju Živić Stojna.

Rođena je 1961. godine u Lešnici. Srednju medicinsku školu je završila 1980. godine u Pančevu. Od početka radne karijere zaposlena je na Klinici za Neurologiju kao odeljenska sestra. Krase je izuzetna empatija i blagost prema pacijentu zbog čega je gotovo uvek omiljena sestra među pacijentima. Uzajamno poštovanje sa kolegama i požrtvovanost uvek su bili reper mlađim snagama po dolasku u naš kolektiv i takav obrazac ponašanja je sačuvao reputaciju Klinike za Neurologiju. I pored svog zalaganja na poslu uspešno se ostvarila kao supruga i majka dvoje dece. Iako je u isčekivanju svog prvog unučeta i dalje radi sa istom snagom,voljom i žarom. Predlog za nagradu nije potekao od nadredjenih već od osoba koji su u samom procesu rada sa sestrom Stojnom što samo za sebe govori o njenoj veličini i kvalitetu.

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.