• Srpski
  • English
Home O klinici Organizacija Način zakazivanja ambulantnih pregleda
Način zakazivanja ambulantnih pregleda

Poštovani pacijenti,
Molimo Vas da poštujete naše preporuke zbog ograničenih kapaciteta.

Ministarstvo zdravlja Srbije uvodi novi sistem elektronskog zakazivanja pregleda ("IZIS"), u kome će nadležni izabrani lekari i nadležne specijaliste u ime svojih pacijenata zakazivati termine za pregled u našoj Klinici i izdavati pacijentu "elektronski uput", sa imenom specijaliste i vremenom pregleda. Prvi, ovako zakazani pregledi na Klinici za neurologiju će se obaviti 01.10.2016. godine. Za sada ne raspolažemo sa dovoljno informacija da bi detaljno objasnili ovaj sistem zakazivanja i čim detalji budu poznati to ćemo objaviti. Do daljeg ćemo preglede zakazivati kao i do sada.

Lekari Klinike za neurologiju obavljaju specijalističke i dispanzerske preglede u Poliklinici KCS (polikliničko-dijagnostička služba neurologije, II sprat), dok načelnici odeljenja dispanzerske preglede obavljaju u svojim kabinetima u zgradi Klinike za neurologiju.

Pregledi se obavljaju svakim radnim danom pre podne, prema rasporedu rada.

Urgentni (hitni) pregledi u urgentnoj neurološkoj ambulanti (u zgradi Urgentnog centra) se ne zakazuju, ali je poželjno da je pacijent prethodno već pregledan od strane izabranog lekara ili lekara hitne pomoći kako bi se znala uputna dijagnoza i stepen hitnosti koji treba da se upišu na uputu.

Pregledi koji se obavljaju u zgradi Poliklinike KCS, zakazuju se lično u Poliklinici na CIP-u (prizemlje, šalter 9) ili na telefone: 011-366-3211, 011-366-3958, 011-366-3207, 011-366-3208, 011-366-3214, 011-366-3274. Za zakazivanje je neophodan propisan uput izabranog lekara (pacijenti iz Beograda) ili nadležnog neurologa (pacijenti iz unutrašnjosti / regionalnih centara) sa precizno napisanom neurološkom uputnom dijagnozom zbog koje se pregled traži. Pacijenati iz Beograda prvi pregled obavezno zakazuju i vreme čekanja na pregled je kraće od 30 dana. Prvi pregledi pacijenati van Beograda se ne zakazuju, već se pacijenti primaju na pregled istog dana kada dodju u neurološku prijemnu ambulantu u Poliklinici.

Ambulantni pregledi koji se obavljaju u zgradi Klinike za neurologiju se mogu zakazati lično (šalter u suterenu Klinike za neurologiju) ili telefonom na broj 011-306-4200/lokal 4235 od 13-15h. Za zakazivanje je neophodan propisan uput izabranog lekara (pacijenti iz Beograda) ili nadležnog neurologa (pacijenti iz unutrašnjosti / regionalnih centara) sa precizno napisanom neurološkom uputnom dijagnozom zbog koje se pregled traži.

Pri zakazivanju kontrolnih pregleda (ranije već lečeni pacijenti kod tog lekara) je potrebno da se naglasi kod kog lekara se pregled zakazuje. U svom prethodnom izveštaju neurolg je preporučio vreme za sledeću kontrolu na osnovu dinamike i težine bolesti, a svaki pacijent je odgovoran da sam na vreme zakaže svoj termin, u približnom periodu kada je kontrolni pregled predložen. Za zakazivanje su neophodni prethodni izveštaj neurologa Klinike za neurologiju iz koga se vidi da se traži kontrolni pregled i propisan uput izabranog lekara (pacijenti iz Beograda) ili nadležnog neurologa (pacijenti iz unutrašnjosti / regionalnih centara).

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.