Home News Archive Simpozijum posvećen prof. dr Nadeždi Čovičković Šternić, petak, 20.11.2015.
Simpozijum posvećen prof. dr Nadeždi Čovičković Šternić, petak, 20.11.2015.

Simpozijum posvećen prof. dr Nadeždi Čovičković Šternić:
Jedan radni vek na Klinici za neurologiju KCS

Petak, 20. novembar 2015- godine od 10 - 14 h
Svečana sala Dekanata Medicinskog fakulteta

O ljudima dela govore, a kada o konkretnoj osobi za opis urađenog treba da angažujemo 7 drugih osoba da bi se pomenula bar najvažnija dostignuća, i bez pominjanja imena, znamo da se radi o značajnom tragu.

Ove godine je u penziju otišla prof. dr Nadežda Čovičković Šternić. Njene kolege, saradnici i učenici su tražili da se simbolično oproste ne samo prijateljski, uz razgovor, prisećanje i poduke, već analizom stručne zaostavštine.

Sastanak je organizovala i osmislila prof. dr Ljiljana Beslać Bumbaširević koja je među mnogima koji su želeli, dodelila da izlaganja o prof Čovičković Šternić dobiju oni srećniji (i najuporniji).

Stručni sastanak o doprinosu prof. dr Nadežde Čovičković Šternić, koja je ove godine na XVI kongresu neurologa Srbije dobila prestižno priznanje "Dr Laza K. Lazarević" će se održati u svečanoj sali Dekanata Medicinskog fakulteta u Beogradu, 20.11.2015. godine od 10. do 14 h.

Dnevni red sastanka možete preuzeti ovde.

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.