Home Aktuelnosti Arhiva Nagrađena Milunka Kostadinović, glavna sestra neurološke ambulante Urgentnog centra
Nagrađena Milunka Kostadinović, glavna sestra neurološke ambulante Urgentnog centra

U organizaciji UMST “ Sestrinstvo”KCS, obeležen je 12.maj Međunarodni dan sestara, kada se dodeljuju zahvalnice

medicinskim sestrama za doprinos razvoju sestrinstva.Ove godine Udruženje je dodelilo Milunki Kostadinović.

Milunka Kostadinović, rođena 1953. godine u mestu Ruplje - Crna Trava. Osnovnu i srednju školu završila je u Leskovcu, a Višu medicinsku školu u Beogradu. Na Klinici za neurologiju zaposlena od 1973.godine , gde je radila n poslovima zdravstvene nege. Od 1987.godine , kada je otvoren Urgentni centar, radi na odeljenju Urgentne neurologije na radnom mestu glavne sestre neurološke ambulante i opsevacije sa EEG kabinetom.

Autor je većeg broja stručnih radova izlaganih na stručnim sastancima i simpozijumima. Završila je školu uspešne komunikacije, kurs „Sveobuhvatni pregled interdisciplinarne zdravstvene nege kod bolesnika sa AIMU”.

Poseban interes su Urgentna stanja u neurologiji i Zdravstvena nega neuroloških bolesnika.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.