Home About clinic Staff Radnici kvartala Radnica I kvartala 2015. godine – Verica Jolić, referent za prijeme i otpuste
Radnica I kvartala 2015. godine – Verica Jolić, referent za prijeme i otpuste
There are no translations available.

Verica Verka Jolić je prva tri meseca 2015. godine provela radeći sama na zahtevnom radnom mestu referenta za prijeme i otpuste Klinike za neurologiju, a da pri tom niko nije primetio da umesto dve osobe sada ovaj posao završava samo jedna. Tom prilikom Verka je otvorila i zatvorila 526 istorija bolesti za stacionar i Dnevnu bolnicu Klinike.

Verka je rođena 1960. godine. Posle završene srednje ekonomske škole u Kosovskoj Mitrovici, zaposlila se na Klinici za neurologiju davne 1980. godine, a već 33 godine radi na sadašnjem radnom mestu. Pored otvaranja i zatvaranja istorija bolesti, njen posao podrazumeva vođenje protokola i registara, pisanje mesečnih izveštaja, prijavu hospitalizovanih bolesnika prema procesu zdravstvene nege i bolesnika sa infarktom mozga Centru za socijalnu medicinu KCS, prijavu bolesnika sa epilepsijom u MUP, prijavu određenih bolesti Zavodu za zaštitu zdravlja (šećerna bolest, demencije, maligne neoplazme, zarazne bolesti, mišićne distrofije). Verka je zadužena i za komunikaciju sa Fondom za zdravstveno osiguranje ukoliko je potreban produžetak lečenja ili je potrebno sanitetsko vozilo za transport bolesnika.

Najveća prekretnica u Verkinom radu, kako sama kaže, bilo je uvođenje informatičkog sistema na Klinici 2003. godine. Iako nije bilo specijalne obuke, Verka je sa koleginicama pažljivo slušala inženjera i beležila u svoj notes prečice i skraćenice, koje nikom sem njoj nisu bile jasne. Potom je, bez ikakvog prethodnog iskustva sa računarima, sela za „Infomedis“ i postala jedan od njegovih najboljih poznavalaca, često otkrivajući „tajne“ softvera i ostalim zaposlenima. Verka se iskreno nada da će je na radnom mestu zameniti mlada i školovana osoba, koja dobro poznaje računare i strane jezike, jer posao kojim se bavi iz godine u godinu postaje sve zahtevniji.

Iako Verka na poslu osam sati dnevno provodi za računarom, kod kuće ni ne prilazi kompjuteru zbog brojnih obaveza. Naime, Verka je ponosna majka dvoje dece i baka jednog Alekse.

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.