Home About clinic Staff Radnici kvartala Radnik IV kvartala 2014. godine – Milijana Matijević, glavna sestra Klinike za neurologiju
Radnik IV kvartala 2014. godine – Milijana Matijević, glavna sestra Klinike za neurologiju
There are no translations available.

Iako je poslednjih meseci sestra Milijana bila svesna da joj se bliži odlazak u penziju, sa velikim entuzijazmom koordinisala je i kontrolisala izvođenje građevinskih radova na Klinici. Za nju nije postojalo neizvodljivo rešenje ako je to bilo u interesu kuće i bolesnika, a njenom oku nije ništa promaklo: ni najmanja sitnica, ni jedna neravnina, ni pukotina. Nadgledala je radove na Klinici baš kao što se sa pažnjom kontrolišu radovi u sopstvenom domu. Kliniku je smatrala svojom drugom kućom pa se sigurno u tome krije tajna njene posvećenosti poslu i njenim saradnicima.

Milijana Matijević je rođena 1951. godine u Žitnom Potoku. Srednju medicinsku školu završila je u Zemunu, a Višu medicinsku školu i Fakultet organizacionih nauka u Beogradu. Za glavnu sestru Ambulantno-polikliničkog odeljenja Instituta za neurologiju izabrana je 1984. godine, a od 1994. godine je glavna sestra Instituta za neurologiju KCS. Godinu dana je radila kao savetnik za zdravstvenu negu u Ministarstvu zdravlja i na taj način pokušala da napravi pomak u organizaciji sestrinske struke.

Dugogodišnji je saradnik na Visokoj strukovnoj školi u Zemunu. Jedan je od autora knjige „Zdravstvena nega u neurologiji“ koja je prihvaćena kao udžbenik za studente Više medicinske škole. Kao vrhunac jedne blistave karijere, usledila je nagrada UMST „Sestrinstvo“ za 2014. godinu povodom Dana medicinskih sestrara. Nagradu je dobila za doprinos unapređenju sestrinstva na predlog kolektiva Klinike za neurologiju.

Tokom svog dugogodišnjeg rada, sestra Milijana je sve vrema radila na ličnom usavršavanju, unapređenju struke, na promociji svoje ustanove i sestara. Spremna je bila da uvek pruži maksimum, da uvodi novine u sestrinski rad i da svoje znanje nesebično prenese na kolektiv. Posedujući ljubav i poštovanje prema saradnicima i struci, upornošću i podrškom je podsticala mlade sestre da se usavršavaju i dalje obrazuju. Milijana je optimista, entuzijasta, profesionalac, spremna da razume, posavetuje i pomogne svojim saradnicima. Zna da prepozna kvalitet pojedinca, uspeva da iznedri njihove skrivene sposobnosti, podrži i podstakne. Pored toga što je bila uspešan rukovodilac, ostvarena je i u ulozi supruge i majke, a od svoje porodice ima beskrajnu ljubav i podršku.

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.