Home Sestrinstvo Obrazovanje i edukacija Izveštaji Izveštaj sa VI Kongresa UINARIS
Izveštaj sa VI Kongresa UINARIS

Od 26 – 28.septembra 2014.godine u Nišu je održan VI kongres UINARS sa međunarodnim učešćem medicinskih sestara iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Norveške, Holandije, Švedske, Velike Britanije, Islanda, Nemačke, Francuske, Australije i Nemačke.

Tim medicinskih sestara Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, na čelu sa Glavnom sestrom Urgentnog centra Biljanom Lipovac, učestvovao je sa svojim radovima na Kongresu. Kao predavač po pozivu na Kongresu su izložena dva rada Glavne sestre Odeljenja urgentne neurologije Nataše Milojković. Zbog njene sprečenosti da prisustvuje Kongresu radove je prezentovala Glavna sestra Jedinice neurološke intenzivne nege Angelina Škodrić. Radovi su bili veoma zapaženi i izazvali su veliko interesovanje od strane učesnika.

Kongres je imao uvodna i plenarna predavanja, okrugle stolove, kongresne kurseve, informatičke i virtuelne učionice, studijski obilazak, javne rasprave kao i tribinu koja je obuhvatila i predavanja po tipu „Pro et Contra“ gde su predavači ukrstili svoje stavove zasnovane na dokazanim naučnim činjenicama.

Našlo se vremena i za obilazak prelepog grada Niša, njegovog centra koji podseća na Knez Mihajlovu ulicu i prelepe tvrđave u samom centru grada.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.