Home News Archive 12. Maj, Međunarodni dan sestara na Klinici za neurologiju
12. Maj, Međunarodni dan sestara na Klinici za neurologiju

Na Klinici za neurologiju KCS, prigodnim predavanjem obeležen je 12. maj, Međunarodni dan medicinskih sestara.

Predavanje su pripremile sestre Desa Tasić i Ivana Mladenović. Bila je to prilika da osvežimo znanje o korenima sestrinstva u svetu, ali i našoj zemlji i našoj Klinici. Kao i predhodnih godina i sada je sa nama bio direktor naše kuće, Prof. dr Vladimir Kostić.

Prema rečima Prof. Kostića, lekari i medicinske sestre kao zdravstveni radnici čine jednu nerazdvojivu celinu i tim koji zajedno najbolje funkcioniše. Ukazujući na teško stanje u zdravstvu, ali i društvu uopšte, on je naglasio da je i pored teških uslova rada, na kraju radnog dana lepo znati da ste nekome nešto pomogli.

Prof. Kostić je izrazio uverenje da vreme koje dolazi ni po čemu neće biti lako, ali istovremeno uz dobru saradnju, kolegijalnost i nadasve poštovanje, svaki cilj može biti ostvaren.

Cilj sestrinstva Klinike za neurologiju je da se oslanjajući se na tradiciju, razvija ka izvrsnosti. Tradicija bazičnog negovanja bolesnika i moderni tretman kroz sestrinski proces je osnovi postulat brige za neurološke pacijente koji će sestre naše kuće kontinuirano unapređivati.

Download

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.