Home News Archive BOSIFEST od 2. do 4. juna u Domu omladine
BOSIFEST od 2. do 4. juna u Domu omladine

Peti Beogradski međunarodni festival osoba sa invaliditetom biće održan od 2. do 4. juna u Domu omladine.

Biće prikazano 16 filmova u takmičarskom i 10 filmova u revijalnom delu. Filmovi se bave životom osoba sa invaliditetom ili su sami autori osobe sa invaliditetom. Ove godine stigao je rekordan broj filmova iz svih krajeva sveta, pa će tako publika biti u prilici da pogleda filmove iz Venecuele, Australije, Indije, Danske, Nemačke, Holandije, Švedske, Italije, Izraela, Kanade, Velike Britanije, Španije, Irana i Srbije.

Ovogodišnji slogan "Moć vizuelne komunikacije" bio je glavni putokaz pri odabiru filmova – odabrani su filmovi koji na vizuelno pismen i zreo način komuniciraju sa srcem gledaoca i prenose humane ideje. Junaci su borci i sanjari koji nisu pristali na to da sebe definišu na osnovu svojih nemogućnosti, već isključivo mogućnosti.

“Videćete filmove koji su mene pomerili, i kao gledaoca i kao reditelja. Obećavam da će i vas", izjavila je rediteljka Jelena Gavrilović, ovogodišnja selektorka Bosifesta.

Katalog i detaljni program festivala mogu se pogledati na zvaničnom sajtu festivala bosifest.rs

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.