Home O klinici Zaposleni Radnici kvartala Radnik I kvartala 2014. – Zorica Rakić, spremačica
Radnik I kvartala 2014. – Zorica Rakić, spremačica

Zorica Rakić radi kao spremačica na Klinici za neurologiju punih 11 godina. Posao kojim se bavi je težak i zahtevan, pre svega zbog nedovoljnog broja zaposlenih. Naime, prema važećoj sistematizaciji, Klinici je potrebno 20 spremača, a trenutno je u stalnom radnom odnosu samo osam. Iz tog razloga, u jednoj smeni rade samo dve do tri spremačice, koje se svim silama bore da spreče pojavu intrahospitalnih infekcija, brinu o zdravlju i fizičkoj bezbednosti bolesnika i zaposlenih.

I pored svih navedenih obaveza, gospođa Zorica Rakić, kako sama navodi, nije mogla da okrene leđa i napusti svoju drugu kuću u trenutku kada je bilo ugroženo zdravlje bolesnika i zaposlenih, kao i skupa oprema i inventar Klinike. Naime, početkom marta meseca u popodnevnoj smeni je zapaženo da je došlo do zagušenja kanalizacione cevi i da je sadržaj kanalizacije počeo da se izliva u suterenu u sanitarnim prostorijama i u delu gde se nalazi aparat za magnetnu rezonanciju. Zorica Rakić i koleginica Slađana Mlinar su munjevito reagovale sprečavajući širenje otpadnih voda. Hitno je pozvana tehnička služba KCS, koja je privremeno rešila problem. Zorica je ostala tokom cele noći na Klinici, van svoje smene, kako bi hodnici i prostorije bili dezinfikovani i provetreni do jutra. Najveći broj zaposlenih zapravo ni ne zna kakva se drama odvijala u toku popodneva i noći. Ujutru je suteren bio potpuno čist i sve planirane aktivnosti su se odvijale bez ikakvih neugodnosti i ograničenja.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.