Home News Archive Međunarodna izložba fotografija osoba sa multiplom sklerozom UNDER PRESSURE („Multipla skleroza: život pod pritiskom“)
Međunarodna izložba fotografija osoba sa multiplom sklerozom UNDER PRESSURE („Multipla skleroza: život pod pritiskom“)

Međunarodna izložba fotografija osoba sa multiplom sklerozom

UNDER PRESSURE („Multipla skleroza: život pod pritiskom“), gostuje u Beogradu. Projekat UNDER PRESSURE realizovan je pod okriljem Evropskog udruženja obolelih od multiple skleroze (European Multiple Sclerosis Platform). Do sada je ova izložba prikazana u Evropskom parlamentu, ali i proputovala Evropu, a u Srbiju, prvu zemlju van Evropske unije u kojoj se prikazuje, stiže iz Litvanije.

Postavka sadrži tridesetak fotografija osoba sa multiplom sklerozom u različitim životnim situacijama, ovekovečenih aparatom svetski poznatih i više puta nagrađivanih fotografa, među kojima se izdvaja argentinski fotograf Volter Astrada.

Izložba se organizuje u okviru projekta "Razvoj strategije za promociju neuronauka u Srbiji", koji je podržan od strane Federation of European Neuroscience Societies i Society for Neuroscience, a rezultat je saradnje Društva neurologa Srbije, Društva multiple skleroze Srbije, Društva za neuronauke Srbije, Centra za promociju nauke i Galerije nauke i tehnike SANU.

Izložba se otvara u Galeriji nauke i tehnike SANU u utorak, 25. marta, u 18 časova. Posetioci će do 1. aprila 2014. u Galeriji nauke i tehnike SANU imati priliku da vide ovu izložbu, a od 3-10. aprila 2014. će izložba gostovati u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Pozivnica za otvaranje izložbe

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.