Home Sestrinstvo Obrazovanje i edukacija Izveštaji IV Simpozijum neuroloških sestara Srbije
IV Simpozijum neuroloških sestara Srbije

U organizaciji Udruženja neuroloških sestara Srbije održan je IV Simpozijum neuroloških sestara 15. i 16. novembra 2013. godine u Sava Centru. Domaćin ovog skupa bila je Klinika za neurologiju Kliničkog centra Srbije.

Zadovoljstvo nam je da Vas izvestimo da je Simpozijumu prisustvovalo 98 učesnika i 54 predavača ( 40 usmenih prezentacija i 14 poster prezentacija). Pored učesnika iz Beograda imali smo čast da ugostimo kolege iz Zagreba, Osijeka, Skoplja, Bijeljine, Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Niša, Kragujevca, Bora. Glavne teme IV Simpozijuma bile su:

 

  • Komunikacija medicinskih sestara u profesionalnoj praksi,
  • Sestrinstvo danas,
  • Cerebrovaskularne bolesti,
  • Bolesti perifernih nerava i mišića,
  • Neurološke bolesti kod dece,
  • i Savremena neurološka dijagnostika.

 

Simpozijum je ocenjen visokom ocenom. Evaluacija IV Simpozijuma neuroloških sestara Srbije od strane učesnika dala je sledeće rezultate:

Izbor tema
(prosek)

Opšta ocena simpozijuma
(prosek)

Organizacija simpozijuma
(prosek)

Trajanje simpozijuma
(prosek)

Način izlaganja od strane predavača
(prosek)

4.90

4.90

4.92

4.72

4.80

 

Svečano otvaranje Kongresa neurologa Srbije i Simpozijuma neuroloških sestara

Učesnici Simpozijuma i predavači

Pored uspešnog i napornog rada tokom Simpozijuma našlo se vreme i za druženje. Svečani koktel održan je u restoranu „ Top on the Hub“ u Poslovnom centru Ušće.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.