Home About clinic Staff Radnici kvartala Radnik II kvartala 2013. godine – Zoran Rašeta, domar Klinike
Radnik II kvartala 2013. godine – Zoran Rašeta, domar Klinike

Zoran Rašeta je već osamnaest godina zaposlen u Kliničkom centru Srbije, a četrnaest godina radi kao domar Klinike za neurologiju.

Iako se zvanično zna šta podrazumeva posao održavanje Klinike, Zoran kaže da ne odbija ni jedan zadatak, tj. da se prilagođava potrebama „svoje druge kuće“. Održava strujnu, vodovodnu  i kanalizacionu mrežu, pomaže radnicima pri krečenju, postavljanju keramike i stolarije, raznosi i razvozi, spasava ljude iz pokvarenog lifta... Od posebnog značaja je činjenica da Zoran često radi mnogo duže od osam sati dnevno, da dolazi noću i vikendima kad god je to potrebno.

U današnje vreme malo je onih, koji kao Zoran, brinu o opštem interesu. Jedan od zlatnih primera njegovog postupanja jeste postavljanje rukohvata na ulaznim stepenicama Klinike čime je omogućen lakši pristup bolesnicima sa posebnim potrebama.

Pored toga, Zoran je voljeni suprug, ponosni otac dve kćerke i deda dve unuke.

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.