Home O klinici Zaposleni Radnici kvartala Radnik IV kvartala 2012. – dr Jelena Dačković, koordinator za KME
Radnik IV kvartala 2012. – dr Jelena Dačković, koordinator za KME

Dr Jelena Dačković je zaposlena na Klinici za neurologiju 12 godina. Deset godina je radila na Odeljenju za kognitivne i bihevioralne poremećaje, a trenutno je neurolog Odeljenja za multiplu sklerozu i demijelinizacione bolesti. Odbranila je magistarsku tezu pod nazivom „Egzekutivne funkcije kod bolesnika sa subkortikalnom ishemijskom vaskularnom bolešću“. Trenutno završava doktorsku tezu o kognitivnim poremećajima kod bolesnika sa multiplom sklerozom.

Pored svih redovnih obaveza, dr Dačković je već tri godine koordinator za kontinuiranu medicinsku edukaciju Klinike za neurologiju. U ovom periodu akreditovano je 87 programa KME - 14 kurseva i 73 stručna sastanka, uključujući 12 kliničkih seminara, 13 webinara, 6 lekcija Klinike za neurologiju, 4 predavanja gostiju iz inostranstva, dok su ostalo bili stručni sastanci održani u Beogradu i u gradovima Srbije. Ukupno je za to vreme dodeljeno čak 3122 sertifikata.

Dr Dačković je veoma zadovoljna svim aspektima svog posla, i radom sa bolesnicima i naučnim radom. Pored toga, smatra da joj je ukazana velika čast i poverenje da vodi tako odgovoran posao kao što je kontinuirana medicinska edukacija zaposlenih na Klinici.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.