Home News Archive Hemofarm gostuje na klinici za neurologiju
Hemofarm gostuje na klinici za neurologiju

ČETVRTAK, 05.04.2012. od 10-11h
SLUŠAONICA KLINIKE ZA NEUROLOGIJU KCS
DOKTORA SUBOTIĆA 6, BEOGRAD

Poštovane kolege, 
posle zimske pauze imamo čast i zadovoljstvo da ugostimo farmaceutsku kompaniju Hemofarm na našoj Klinici. Ovo nije njihovo prvo gostovanje, ali zahvaljujući širenju neurološkog portfolija Hemofarma, u prilici smo da mnoge novije preparate koristimo kod sve većeg broja bolesnika. Sa selektivnim dopaminskim agonistom pramipexolom smo i ranije imali prilike da steknemo iskustvo lečeći naše bolesnike sa parkinsonizmom. Hemofarm je proizveo svoj preparat pramipexola pod nazivom Panarak i ponudio ga je pacijentimna i neurolozima. Svima su znana dejstva pramipexola u suzbijanju motornih simptoma parkinsonizma, ali njegova dodatna dejstva, pre svega protiv depresije, nisu široko poznata. Depresija prati mnoge hronične neurološke bolesti, ali je u sklopu parkinsonizma skoro pravilo.

O mehanizmima javljanja i napredovanja, značaju, uticaju na život bolesnika i načinima lečenja depresije u sklopu parkinsonizma čućemo od prof. dr Elke Stefanove. I da je ovo jedino obraćanje slušaocima, sastanak bi, iako protkan kompleksnim konceptima i dokazima naučnog kvaliteta, bio više nego zanimljiv. Za kraj sastanka, kao period stručne relaksacije pre prelaska na diskusiju (prvo bez koktela, a potom uz (bogat) koktel), planirali smo da se slušaocima obrati Mr ph. Đorđe Sekesan iz kompanije Hemofarm koji ce kratko i ubedljivo da prikaže razloge zbog kojih će lekari i njihovi pacijenti imati koristi od primene savremenih lekova koje u svojoj paleti ima kompanija Hemofarm.

Program sastanka (početak u četvrtak u 10h):
1. Prof. dr Elka Stefanova: Depresija u Parkinsonovoj bolesti
2. Mr ph. Đorđe Sekesan: Panarak (pramipeksol) i novi lekovi u portfoliju Hemofarma
3. Diskusija uz (strukturno i kalorijski uravnotežen) koktel.

Pozivam vas na lep i zanimljiv događaj.
Prof. dr Dragoslav Sokić

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.