Home Sestrinstvo Obrazovanje i edukacija Izveštaji II Simpozijum Udruženja neuroloških sestara Srbije
II Simpozijum Udruženja neuroloških sestara Srbije

Na Kopaoniku je od 30.10. do 02.10.2011. godine održan II Simpozijum Udruženja neuroloških sestara Srbije. Organizator i domaćin ovogodišnjeg skupa je bila Klinika za neurologiju Kliničkog centra Niš.

Simpozijumu je prisustvovao 91 učesnik iz KC Niš, KC Srbije, KC Vojvodine, KC Kragujevac i drugih zdravstvenih ustanova i obrazovnih institucija iz čitave Srbije, kao i gošće iz Hrvatske, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Prvog radnog dana, nakon svečanog otvaranja, održan je stručni sastanak na temu :
„ Dokumentacija zdravstvene nege kao pokazatelj kvaliteta sestrinske profesije“.
Narednog dana rad je organizovan u četiri sesije. Prve dve su bile posvećene sestrinskoj nezi obolelih od epilepsije i multiple skleroze. 
U okviru radionice „Neurorehabilitacije za medicinske sestre “ osvetlili smo novi pristup neurološkim pacijentima.

Poster sesija je bila divna slika kreativnih, stučnih i edukativnih radova sestara. Komisija za izbor najboljeg postera imala je težak zadatak. Dodelila je čak četiri nagrade. Nagradu za najbolji, dobio je tim sestara I sprata na čelu sa Nadom Rapajić, za poster: “ Procedura za davanje intravenskih imunoglobulina“.

Pored zgusnotog i sadržajnog programa, zadovoljstva razmenom iskustava i novim saznanjima, imali smo, doduše malo vremena i da se druzimo i opustimo na ovoj divnoj planini.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.