Home Nursing Education and training Reports II Simpozijum Udruženja neuroloških sestara Srbije
II Simpozijum Udruženja neuroloških sestara Srbije
There are no translations available.

Na Kopaoniku je od 30.10. do 02.10.2011. godine održan II Simpozijum Udruženja neuroloških sestara Srbije. Organizator i domaćin ovogodišnjeg skupa je bila Klinika za neurologiju Kliničkog centra Niš.

Simpozijumu je prisustvovao 91 učesnik iz KC Niš, KC Srbije, KC Vojvodine, KC Kragujevac i drugih zdravstvenih ustanova i obrazovnih institucija iz čitave Srbije, kao i gošće iz Hrvatske, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Prvog radnog dana, nakon svečanog otvaranja, održan je stručni sastanak na temu :
„ Dokumentacija zdravstvene nege kao pokazatelj kvaliteta sestrinske profesije“.
Narednog dana rad je organizovan u četiri sesije. Prve dve su bile posvećene sestrinskoj nezi obolelih od epilepsije i multiple skleroze. 
U okviru radionice „Neurorehabilitacije za medicinske sestre “ osvetlili smo novi pristup neurološkim pacijentima.

Poster sesija je bila divna slika kreativnih, stučnih i edukativnih radova sestara. Komisija za izbor najboljeg postera imala je težak zadatak. Dodelila je čak četiri nagrade. Nagradu za najbolji, dobio je tim sestara I sprata na čelu sa Nadom Rapajić, za poster: “ Procedura za davanje intravenskih imunoglobulina“.

Pored zgusnotog i sadržajnog programa, zadovoljstva razmenom iskustava i novim saznanjima, imali smo, doduše malo vremena i da se druzimo i opustimo na ovoj divnoj planini.

 

Webinars over Internet

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova, stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Details on this link.

Scientific papers

A list of scientific papers published by the employees of the Neurology clinic since 1981. Complete list can be found here.