• Srpski
  • English
Home O klinici Zaposleni Glavne sestre Biljana Matijević
Biljana Matijević

Biljana Matijević,
glavna sestra Jedinice za moždani udar
Odeljenje urgentne neurologije

 

 

Klinika za neurologiju, Dr.Subotica br:6  
Kontakt telefon 366 23 82
Rođena 1968.u Bogatiću. Srednju medicinsku školu završila 1987. godine u Šapcu, a Višu medicinsku u Beogradu 1989. Radni staž je započela u Bolnici za Cerebrovaskularna oboljenja Sveti Sava gde stiče radno iskustvo sa svim medicinsko tehničkim intervencijama i radnim zadatcima medicinske sestre – tehničara. 1997. godine radni staž nastavlja na Institutu za neurologiju, a od 2001. radi na Odeljenju urgentne neurologije. Od 2005. radi kao glavna sestra Jedinice za moždani udar.
Aktivni učesnik i predavač na kongresim, stručnim sastancima i seminarima. Saradnik stručnih časopisa.Uspešno savladala kurs o moždanim udarima, kurs o menadžmentu i druge.
Cerebrovaskularna oboljenja
UMST „Sestrinstvo” KCS
Udruženje neuroloških sestara Srbije UNSS
Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije KMSZTS
Edukovana i osposobljena za rad i primenu trombolitičke terapije u Jedinici za moždani udar.
Ruski

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.