Home Pacijenti Priče pacijenata Dr Ana Balać Jovanović
Dr Ana Balać Jovanović

Dr Ana Balać Jovanović je posle porođaja imala simptome koji su protumačeni kao atipični simptomi depresije...

 

 

Kao student sam uvek imala poštovanje prema Klinici za neurologiju, kao i prema lekarima koji tu rade i od kojih sam mnogo toga naučila, ni ne sluteći da ću se i ja jednog dana naći na jednom od odeljenja Klinike, ali ne kao lekar već kao pacijent.

Naime, nakon porođaja sam se razbolela od bolesti koja se zove MIASTENIA GRAVIS – bolest koja se manifestuje globalnom slabošću svih mišića u telu. S obzirom da su se prvi simptomi pojavili još u porodilištu, bio je kontaktiran neurolog lokalne bolnice, koji nažalost nije uspeo da postavi pravilnu dijagnozu, te sam bila upućena kod psihijatra, a zatim i kod psihoterapeuta, a potom ponovo kod psihijatra koji mi je prepisao antidepresive.

Vreme je prolazilo, a stanje je bivalo sve gore, nisam mogla da hodam, sve teže sam pričala i gutala, a o tome da držim svoju bebu nije bilo ni govora, jer su mi ruke bile popuno slabe.

Nemoćna, nepokretna, uplašena, obratila sam se mojim učiteljima na Klinici za neurologiju, koji su odmah otkrili o čemu se radi i koja je bolest u pitanju.

I tako sam polako ali sigurno, uz pomoć lekara sa Klinike, koji su mi pružali pažnju, razumevanje, strpljenje i svoje znanje i umeće krenula u oporavak.

I upravo oni koji su mi dali nadu i optimizam, čine jednu takvu ustanovu kao što je Klinika, zahvaljujući njima, ja danas mogu da sa svojim detetom, suprugom i porodicom i prijateljima uživam u životu, mogu da radim i planiram još jednu bebu.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.