V. C.

V.C. nije mogla da živi životom koji je bio nezavisan od tuđe pomoći.

Hirurgija epilepsije otvorila je druge dimenzije u njenom životu.

 

 

Imam 51 godinu i bolujem od epilepsije 11 godina. Sve vreme lečim se na Institutu za neurologiju kod doktora Vojvodića.

Kad sam dobila prvi napad moju bolest nisu mogli da dijagnostikuju. Sledeći napad sam imala posle šest meseci i tada je utvrđeno da bolujem od epilepsije. Počela sam da pijem lekove, ali to nije davalo rezultate. Prvih godina napade sam imala svaka 3 meseca. Kako je vreme prolazilo napadi su bili sve učestaliji. Dobijala sam napade na poslu i na ulici. gubila sam svest i povređivala se. Kada bi prošao napad bila sam umoma i uplašena. U tom periodu sam imala napade svake nedelje. Imala sam težak oblik epilepsije.

Onda mi je doktor Vojvodić predložio da dođem na pregled na Institut za neurologiju. Tu sam provela mesec dana. Izvršeni su svi potrebni pregledi. Tada su mi doktori rekli da imam sve uslove za operaciju i da sve zavisi od mene, da li ću se odlučiti za operaciju.Posle izlaska iz bolnice stanje mi se drastično pogoršalo. Imala sam napade svakodnevno, tako da nisam smela sama da izlazim iz kuće. Lekovi koje sam pila nisu mi pomagali.

Tada sam se odlučila za operaciju, jer nisam više mogla tako da živim. Odluka je bila teška, jer je nosila rizik da li će uspeti i da li ću ostati normalna. Operisao me je doktor neurohirurg Tasić krajem jula 2007. godine.

Operacija je uspela. Svi kontrolni pregledi su bili u granicama normale. Više nemam napade. Ovo je moja priča. Jedanaest godina sam se borila sa ovom teškom bolesti i prošla kroz pravi pakao. Danas živim normalno bez straha od napada. Terapiju uzimam i dalje. Za moje izlečenje su zaslužni Dr Nikola Vojvodić i Dr Goran Tasić.

 

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.