• Srpski
  • English

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Home Početna

Aktuelnosti

Previous Sledeća
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Belgrade Neuropathy Update

Belgrade Neuropathy Update
II simpozijum o neuropatijama sa međunarodnim učešćem
11-12. maj 2018.

Regional Teaching Course, 20th-22nd April 2018. Belgrade, Serbia

Poštovane kolege i prijatelji,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da se od 20-22.aprila 2018. godine

Webinari na Internetu

Na Klinici za neurologiju Kliničkog Centra Srbije otpočelo je sa održavanjem „Webinara“, sastanaka sa ciljem edukacije u uslovima novih tehničkih mogućnosti koje pruža Internet.

Prenos predavanja i seminara iz slušaonice klinike - Webinari

Poštovane kolege,

Na Klinici za neurologiju Kliničkog Centra Srbije od 19. marta 2009. godine otpočelo je sa održavanjem „Webinara“, sastanaka koje naša institutucija želi da upriliči s ciljem edukacije u uslovima novih tehničkih mogućnosti koje pruža globalna informatička mreža kakva je Internet.

Predvideli smo da se svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, sa početkom u 12 časova,  stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našem Institutu.

Za start prenosa kliknite na ovaj link. Napomena: za prenos i slike i zvuka link je potrebno otvoriti u Internet Explorer-u i prihvatiti instalaciju ponuđenih dodataka.

Plan Webinara u 2017. godini:

30.03.2017. Dr Ivan Nikolić (Centar za magnetnu rezonancu KCS, Beograd):
"Značaj magnetne rezonancije u dijagnostici neuroloških oboljenja"

27.04.2017. Dr Leposava Brajković (Centar za nuklearnu medicinu KCS):
"Kako nuklearna medicina može pomoći u dijagnostici neuroloških bolesti?"

25.05.2017. Doc Dr Vladimir Baščarević (Klinika za neurohirurgiju KCS, Medicinski fakultet, Beograd):
"Hirurško lečenje epilepsije"

29.06.2017. Ass Dr Ivana Basta (Klinika za neurologiju KCS, Medicinski fakultet, Beograd):
"Disimune neuropatije"

28.09.2017. Ass. dr Ivana Berisavac (Klinika za neurologiju KCS, Medicinski fakultet u Beogradu):
"Akutna metabolička encefalopatija - kako je prepoznati i lečiti?"

26.10.2017. Ass. dr Predrag Stanarčević (Klinika za neurologiju KCS, Medicinski fakultet u Beogradu):
"Respiratorna insuficijencija u neurološkim bolestima"

30.11.2017. Prof. dr Miloš Bjelović (Klinika za digestivnu hirurgiju KCS, Medicinski fakultet u Beogradu):
"Perkutana endoskopska gastrostomija kod bolesnika sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom"

28.12.2017. Ass. dr Sladjana Andrejević (Klinika za alergologiju i imunologiju KCS, Medicinski fakultet u Beogradu):
"Antiepileptici kao uzrok pojave DRESS sindroma"

25.01.2018. dr Savo Raičević (Klinika za neurohirurgiju KCS, Beograd):
"Integrisana patohistološka dijagnoza, važan novitet u WHO klasifikaciji tumora CNS"

 

Kolegijalni pozdrav

Kolektiv Klinike za neurologiju

 

Online poll

Poštovani posetioci zvaničnog sajta Klinike za neurologiju, posećenost na našoj web adresi od osnivanja neprestano raste. Želeći da, u korak sa vremenom, iskoristimo sve tehnološke mogućnosti komunikacije sa Vama, ubuduće će se na našoj stranici nalaziti Anketa koja ima za cilj da približi Vaše utiske o našem dosadašnjem radu.
Info-grupa Klinike za neurologiju

 

Da li ste zadovoljni sadržajem sajta Klinike za neurologiju?
 

Radnik III kvartala 2017. godine – assist. dr Aleksandra Kačar

Assist. dr Aleksandra Kačar je vredna i savesna radnica Klinike za neurologiju već 24 godine. Poslednjih 10 godina radi u Kabinetu za elektromioneurografiju (EMNG) čiji je šef godinama unazad. Edukovala se u oblasti neurofiziologije u Londonu kod prof. Rotvela sa kojim i dalje ima odličnu saradnju. U nekoliko navrata je boravila na Univerzitetu u Upsali i Ljubljani odakle je donela nove metode EMNG i transkranijalne magnetne stimulacije, koje se sada rutinski primenjuju na Klinici.

Zahvaljujući velikom angažmanu doktorke Kačar u poslednjih nekoliko meseci, lista čekanja za EMNG pregled je smanjena sa 950 pacijenata na samo 50. Umesto mesecima, sada se na EMNG pregled čeka u proseku mesec dana. Dr Kačar je problem liste čekanja za EMNG uspešno rešila, ne samo kao dobar organizator posla, već je većinu pacijenata lično pregledala. Povrh svega, zahvaljujući dr Kačar, u EMNG kabinetu se sada rutinski primenjuju brojne napredne elektrofiziološke metode.

Dugi niz godina dr Kačar učestvuje u radu Tehničke komisije za unapređenje rada Klinike. Odgovorna je za formiranje spiskova dežurstava i obezbeđivanje glatkog rada na svih pet punktova Klinike za neurologiju – stacionar, ambulanta Urgentnog centra, odeljenje Urgentnog centra, poliklinička služba, konsultativni rad. Dr Kačar ovaj posao obavlja kvalitetno i adekvatno, obezbeđujući nesmetan rad na Klinici što je naročito teško u letnjim mesecima, u vreme godišnjih odmora. Ovaj posao zahteva vrhunsku kolegijalnost i odlične komunikacione veštine i dr Kačar je u tim situacijama uvek na visini zadatka.

Webinari na Internetu

Predvideli smo da se svakog trećeg četvrtka, sa početkom u 12 časova, u mesecu stručnoj i naučnoj neurološkoj javnosti Srbije obrate naši eminentni stručnjaci i predavači sa temama koje su aktuelne i koje zaokupljaju neurološku profesionalnu i istraživačku znatiželju kod nas i u svetu.
Webinari će se održavati u formi kratkih predavanja (20 minuta sa dodatnih 5 minuta za pitanja) u kojoj će auditorijum sačinjavati lekari na specijalizaciji na našoj klinici. Detaljnije na ovom linku.

 

Stručni radovi

Spisak stručnih radova zaposlenih na Klinici za neurologiju u periodu od 1981. godine do današnjih dana. Spisak možete pogledati ovde.